Σάββατο 30 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΓΚΟΥΣΤΑΒ»
Εκατόμβη νεκρών στην Αϊτή

Σάρωσε τα παράλια της Τζαμάικα ο κυκλώνας «Γκούσταβ»

Associated Press

Σάρωσε τα παράλια της Τζαμάικα ο κυκλώνας «Γκούσταβ»
ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ.--

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του κυκλώνα «Γκούσταβ», που παρά το γεγονός ότι έχει χάσει την ισχύ του προς το παρόν εξακολουθεί να σπέρνει το θάνατο. Την απώλεια 59 ανθρώπων μέχρι στιγμής θρηνεί η Αϊτή, που πάλι πληρώνει το βαρύτερο φόρο αίματος. Οκτώ άνθρωποι στη Δομινικανή Δημοκρατία και άλλοι έντεκα στην Τζαμάικα έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο προσωρινός απολογισμός είναι 78 νεκροί.

Εκτός των ανθρώπινων ζωών, εκτεταμένες είναι και οι υλικές ζημιές στην Αϊτή, τη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, καθώς μία βδομάδα μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Φέι» και πάλι οδοστρώματα υπέστησαν εκτεταμένες φθορές, σχολεία έμειναν χωρίς στέγη, πρόχειρες κατοικίες διαλύθηκαν.

Στην Κούβα οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει σε προληπτικές εκκενώσεις περιοχών κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας όπου αναμένεται να χτυπήσει ο «Γκούσταβ», καθώς το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Κούβας (INSMET) εκτιμά ότι ο «Γκούσταβ» στην πορεία του θα ανακτήσει την αρχική του ισχύ και θα ξαναγίνει κυκλώνας.

Σε συναγερμό είναι οι αρχές του Τέξας και της Λουιζιάνας, όπου αναμένεται να φτάσει τα επόμενα 24ωρα. Πιθανότερος στόχος του «Γκούσταβ» είναι η Λουιζιάνα και η πόλη της Νέας Ορλεάνης που σαρώθηκε το 2005 από τον κυκλώνα «Κατρίνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ