Σάββατο 30 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αδιατάραχτες οι οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία

Κορυφαία στελέχη της γερμανικής οικονομίας δήλωσαν ότι ανεξάρτητα από τα πολεμικά γεγονότα στον Καύκασο, οι οικονομικές σχέσεις Γερμανίας - Ρωσίας παραμένουν αδιατάραχτες.

Ο Τομπίας Μπάουμαν, διευθυντής του τμήματος Ανατολικής Ευρώπης του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (DIHK) είπε χαρακτηριστικά: «Από την άποψη της οικονομίας θα ήταν πολύ κακό αν σχέδια, όπως το να γίνει η Ρωσία μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ή η σχεδιαζόμενη συμφωνία συνεργασίας με την ΕΕ, αναβάλλονταν ή μάλιστα σταματούσαν».

Επίσης ο πρόεδρος της Ανατολικής Επιτροπής της γερμανικής οικονομίας Κλάους Μάνγκολντ, τόνισε ότι είναι σημαντικό να προσδεθεί η Ρωσία στις διεθνείς δομές.

«Βασικά η Ρωσία και η Δύση έχουν ανάγκη την εταιρικότητα. Η Ρωσία είναι δυναμικός και ελκυστικός οικονομικός εταίρος», είπε ο Μάνγκολντ και εξήγησε ότι «το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους οι γερμανικές εξαγωγές στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 23% και οι εισαγωγές στη Γερμανία από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 24%... Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας. Το 2007 η Ρωσία εισήγαγε στη Γερμανία εμπορεύματα αξίας 28,8 δισ. ευρώ, προπάντων πετρέλαιο, γκάζι και άλλες πρώτες ύλες. Στη Ρωσία έχουν αντιπροσώπους 4.600 γερμανικές εταιρείες».


Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ