Σάββατο 30 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Σιωπή Κάρατζιτς στο στημένο κατηγορητήριο

ΧΑΓΗ.-- Αρνήθηκε χτες να δηλώσει αθώος ή ένοχος ο 63χρονος πρώην πολιτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων Ράντοβαν Κάρατζιτς, που κλήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ηταν η δεύτερη φορά προσαγωγής του στο δικαστήριο, προκειμένου να δηλώσει εάν αποδέχεται ή όχι την ενοχή του. Την πρώτη φορά, στις 31 Ιουλίου, ο κατηγορούμενος είχε επιλέξει να κάνει χρήση μιας περιόδου 30 ημερών που του παρέχει ο νόμος, προκειμένου να αποφασίσει εάν ή όχι θα αποδεχτεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Χτες, ο Κάρατζιτς αρνήθηκε να πει οτιδήποτε, οπότε στην προκειμένη περίπτωση, η άρνησή του, όπως προβλέπεται απ' τη διαδικασία, ερμηνεύτηκε απ' τον πρόεδρο του δικαστηρίου Ιαν Μπόνομι σαν «αθώος» έναντι όλων των κατηγοριών. Τότε, ο πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων απευθύνθηκε σαρκαστικά στο δικαστή λέγοντας: «Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα λεγόμενά σας στη δίκη;».

Ο Ρ. Κάρατζιτς είχε προ ημερών αμφισβητήσει τη νομιμότητα, αλλά και την αμεροληψία του ΔΠΔ για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, λέγοντας πως είναι πεπεισμένος πως δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα αθώωσής του από ένα τέτοιο δικαστήριο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ