Κυριακή 31 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΕΘ 2008
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Με την καραμέλα της «ανίκανης» κυβέρνησης

Την ώρα που η επίθεση της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων εναντίον της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εντείνει το βομβαρδισμό των λαϊκών συνειδήσεων με διαχειριστικές αυταπάτες, προσφέροντας καλές υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν ο λαός να μη μετουσιώνει την αγανάκτησή του σε πάλη εναντίον των αιτιών των προβλημάτων του και της πολιτικής που τα γεννά και τα αναπαράγει..

Είναι αξιοσημείωτη η επιμονή της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο «παραμύθι» της «ανίκανης» κυβέρνησης, που θα μπορούσε, αλλά δε θέλει να πάρει μέτρα υπέρ του λαού. «Παραμύθι», που ενόψει της ΔΕΘ ακούγεται όλο και συχνότερα.

Ετσι, σε προχτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΘ, αναφέρεται: «Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στους εργαζόμενους και τη νεολαία (...). Η κυβέρνηση οδηγεί στα άκρα την κοινωνική σύγκρουση. Εντείνοντας μια σκληρά ταξική πολιτική (...). Μια κυβέρνηση που θυσιάζει τη χώρα στο βωμό του κέρδους και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών».

Επίσης, την περασμένη βδομάδα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος δήλωνε στη Βουλή: «Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία στρέφεται συνεχώς ενάντια στα κοινωνικά στρώματα (...). Δε σέβεστε ούτε τους ίδιους τους οπαδούς σας. Είναι πρόκληση πια η παραμονή αυτής της κυβέρνησης!»

Ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην Ικαρία, έκανε λόγο για «κυβερνητικό σκάφος που έχει δήθεν χτυπήσει σε ξέρα, έχει προσαράξει και μπάζει νερά», για «καπετάνιο - πρωθυπουργό που δήθεν περιφέρεται παριστάνοντας ότι δε συμβαίνει τίποτα» και «δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει να κυβερνά το ναυάγιο» (!) γιατί «αυτό του είπανε οι επικοινωνιολόγοι του, αυτό κάνει» και γιατί «ούτως ή άλλως δε θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο»! Και σε μια επίδειξη ...μεγαλοψυχίας, ο Αλ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Δεν τους αδικούμε. Αυτό ξέρουν να κάνουν, αυτό κάνουν. Δεν είναι ικανοί για κάτι καλύτερο. Οι δυνατότητες αυτής της κυβέρνησης φτάνουν μέχρι εκεί που εξαντλούνται οι εμπνεύσεις καμιάς τριανταριάς καλοπληρωμένων επικοινωνιολόγων»!!!

Ακάλυπτες επιταγές

Οι ικανότητες της εκάστοτε κυβέρνησης αποδεικνύονται από τις πράξεις της. Και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδειχτεί ικανότατη στην προώθηση των συμφερόντων που εκφράζει και αυτά δεν είναι του λαού, αλλά της πλουτοκρατίας. Το πετσόκομμα εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η καθήλωση του λαϊκού εισοδήματος, τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου που έχουν εκτινάξει στα ύψη την κερδοφορία του, δεν αποδεικνύουν ανικανότητα, αλλά μεγάλες ικανότητες στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης.

Τα όσα ισχυρίζεται η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να αποδοθούν σε πολιτική αφέλεια. Πρόκειται για συνειδητή εξαπάτηση του λαού, που εξυπηρετεί τις πολιτικές φιλοδοξίες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Κοροϊδεύει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όταν διακηρύττει πως αρκεί η ανάδειξη μιας άλλης κυβέρνησης, για τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. Κοροϊδεύει διπλά, καθώς είναι ο ίδιος υπέρμαχος της ΕΕ, απ' την οποία απορρέουν οι κατευθυντήριες γραμμές της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής. Οχι τυχαία η ΕΕ, οι αποφάσεις της, αλλά και οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τα κράτη - μέλη της, απλά δεν υπάρχουν στο δημόσιο λόγο της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Με τα λόγια, χτίζουν ανώγια και κατώγια, αλλά δεν απαντούν τι συγκεκριμένα θα κάνει αυτή η κυβέρνηση σε κρίσιμα ζητήματα απ' τα οποία εξαρτάται η κερδοφορία του κεφαλαίου, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, πώς θα αντιμετωπίσει τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Θα πάει κόντρα στην ΕΕ, π.χ., για το μεθοδευμένο απ' αυτήν ξεκλήρισμα της αγροτιάς; Θα αρνηθεί να τηρήσει δεσμεύσεις που η χώρα έχει αναλάβει συμμετέχοντας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όταν απορρίπτει κάθε σκέψη για αποδέσμευση απ' αυτούς;

Οποιος υπόσχεται και την πίτα ολόκληρη για τον λαό και τον σκύλο - κεφάλαιο χορτάτο, μοιράζει ακάλυπτες επιταγές. Ο ίδιος ο λαός, αν θέλει λύσεις, αν θέλει μια άλλη προοπτική υπέρ των δικών του συμφερόντων, πρέπει να βγει δυναμικά στο προσκήνιο, όχι απλά στην κάλπη, αλλά στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες και να την επιβάλει. Καταδικάζοντας όσους τον κοροϊδεύουν, γυρίζοντας την πλάτη στον «ευρωμονόδρομο» και στα κόμματα που τυφλά τον ακολουθούν.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ