Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τη μετέτρεψαν σε «φιέστα» των κυβερνώντων

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης

Σταδιακά τα τελευταία τρία χρόνια η ετήσια, καθιερωμένη από το 1982, Σύσκεψη Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΕΒΕ), που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, έχει αλλοιωθεί και μετατραπεί σε φιέστα. Από βήμα αγωνιστικής προβολής και διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου, όπως ήταν ο αρχικός της χαρακτήρας, έχει γίνει βήμα της κυβερνητικής πολιτικής της συναίνεσης και του συμβιβασμού.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Κίνησης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΔΗΚΕΒΕ) με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη ΔΗΚΕΒΕ, οι εργασίες της τελευταίας σύσκεψης αποτελούν αδιάψευστο στοιχείο για τον εκφυλισμό του θεσμού.

Συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι από το βήμα της σύσκεψης παρέλασαν 17 ομιλητές, εισηγητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν εξωσυνεδριακοί και άσχετοι. Ροκάνισαν το χρόνο της σύσκεψης από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, ενώ για τις τοποθετήσεις όλων των συνέδρων διατέθηκε μόνο μισή ώρα!

Μοναδική σχεδόν εξαίρεση στο μονότονο μονόλογο της συναίνεσης που κυριάρχησε στη σύσκεψη, ήταν η καυστική και αποκαλυπτική για τις προθέσεις της κυβέρνησης τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΣ- ΤΕΒΕ, Χρήστου Τριάντη, που, να σημειωθεί, αποσιωπήθηκε από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τη σύσκεψη η πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται στο επίσημο Δελτίο Τύπου να εμφανιστεί ότι η σύσκεψη είχε μεγάλη επιτυχία, παραμένει γεγονός ότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι Ομοσπονδιών δεν είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν. Πρέπει να σημειωθεί εξάλλου ότι, όπως τονίζει η ΔΗΚΕΒΕ, μεγάλος αριθμός συνέδρων αντέδρασε με διακοπές και διαμαρτυρίες στην αήθη επίθεση του υφυπουργού, αλλά και στις ανούσιες ομιλίες εισηγητών.

Σχολιάζοντας όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία Σύσκεψη Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΕΒΕ), η ΔΗΚΕΒΕ επισημαίνει ότι:

  • ενώ τα προβλήματα είναι πολλά και έντονα και ο κλάδος αντιμετωπίζει το φάσμα της επιβίωσης, το μόνο θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν το Ασφαλιστικό.
  • ενώ η κρίση οξύνεται, τα λουκέτα στα μαγαζιά πολλαπλασιάζονται, οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών ηγεσιών στην ΟΒΣΘ, ΓΣΕΒΕΕ κλπ, στρατεύονται στην εξυπηρέτηση των επιλογών της κυβέρνησης και της ΕΕ που μέσα απ' αυτές επιτυγχάνεται η περιθωριοποίηση των ΕΒΕ, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τιμούν την Πρωτομαγιά με τους εργάτες(2005-05-10 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρέμβαση των ΕΒΕ(1999-09-11 00:00:00.0)
Την Κυριακή οι εκλογές(1997-12-12 00:00:00.0)
Σύσκεψη των αντιπροσώπων της ΔΗΚΕΒΕ στην ΟΒΣΑ(1997-05-06 00:00:00.0)
Σύσκεψη των αντιπροσώπων της ΔΗΚΕΒΕ στην ΟΒΣΑ(1997-05-06 00:00:00.0)
Σήμερα αποφασίζουν οι Ομοσπονδίες για τη μορφή του αγώνα(1997-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ