Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΩΣ
Πλατιά συσπείρωση για την Υγεία

Κινητοποίηση χτες από τη Συντονιστική Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει συνδικάτα και άλλοι φορείς

Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό, ενιαίο δωρεάν σύστημα Υγείας, υπηρεσίες Υγείας στην Κω που να εξασφαλίζουν την υγεία των κατοίκων και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, απαίτησαν κάτοικοι και φορείς του νησιού που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή για την Υγεία, με συγκέντρωση χτες το πρωί στο νοσοκομείο και πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι κάτοικοι και φορείς κατήγγειλαν ότι η κατάσταση στην Υγεία χειροτερεύει επικίνδυνα, αποτέλεσμα της ανθυγιεινής πολιτικής των κυβερνήσεων, ότι οι ήδη υποβαθμισμένες παροχές Υγείας μειώνονται ακόμα περισσότερο.

«Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό», τόνισαν και κατήγγειλαν ότι υπάρχουν επικίνδυνα κενά κρίσιμων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο της Κω, αλλά και την ταλαιπωρία και τους κινδύνους στους οποίους υπόκεινται όσοι αναγκάζονται να μετακινηθούν για λόγους υγείας έξω από το νησί. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου στο λιμάνι του νησιού και της Εφορίας. Απαίτησαν πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των υπηρεσιών Υγείας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, επίσπευση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου, γενναία αύξηση των δαπανών απ' τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα - Πετραλιά.

Στην Επιτροπή συσπειρώνονται: Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου, Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών, Νοσοκομειακών Ιατρών, Γυναικών, Εποχικών Καταστημάτων «Δίας», Εργαζομένων Δήμου, Εργαζομένων στα ΜΜΕ, παράρτημα ΤΕΕ, Ενωση Μικρομεσαίων Ξενοδοχείων, Σωματείο Ποδηλατομοτοποδηλάτων, Πανδωδεκανησιακή Ενωση Πολιτών, Καταναλωτών, Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρουμιανών και η Κινηματογραφική Λέσχη του νησιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ