Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη από τις ταξικές δυνάμεις, που κάλεσαν τους εργαζόμενους σε ενιαίο μέτωπο ενάντια στην πολιτική που παραδίδει την εταιρεία στο κεφάλαιο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Την κάθετη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και στις συνδικαλιστικές διώξεις, εξέφρασαν οι ταξικές δυνάμεις με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΥΑΘ χτες το πρωί. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απλώσανε πανό στην είσοδο του κτιρίου και έγραψαν με κόκκινη μπογιά σε πλευρά του το σύνθημα «Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ». Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ έκανε περιοδεία και μίλησε με τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας σημείωσε: «Θεωρούμε αναγκαίο και απαραίτητο να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων για να υπερασπιστούν δικαιώματα και κατακτήσεις. Η προσπάθεια που γίνεται από την εργοδοσία με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, μάς βρίσκει αντίθετους και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτήν την αντεργατική πολιτική που εκφράζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, όπως είναι η συνέχεια, κι η αρχή έγινε με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Ο Γιώργος Πέρρος από την Εκτελεστική Γραμματεία και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισαν έγκλημα σε βάρος του λαού της Θεσσαλονίκης το πέρασμα της ΕΥΑΘ στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, όπως και κάθε δημόσιου οργανισμού. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους απάντηση χωρίς να περιμένουν από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες ότι θα πάρουν μέτρα προς όφελος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


Motion Team

Τους κάλεσαν να οργανώσουν ανυποχώρητο, ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Υπογράμμισαν τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, που μετέτρεψε την ΕΥΑΘ σε Ανώνυμη Εταιρεία, να φιγουράρει στα ταμπλό του Χρηματιστηρίου, και τις πολιτικές ευθύνες της ΝΔ, που ολοκληρώνοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ξένο ή ντόπιο, την ΕΥΑΘ. Αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις της εμπορευματοποίησης του νερού και της λειτουργίας του οργανισμού με γνώμονα τα κέρδη του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Καταγγελία για ασφαλίτες

Στο μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων και ο Σύλλογος Υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ, καταγγέλλουν παρακολούθηση της συνδικαλιστικής δράσης από ασφαλίτες και την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσουν σχετική μήνυση στον εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων, Δημήτρης Βασιλειάδης, αντιλήφθηκε ότι δύο άντρες με μηχανές τον παρακολουθούσαν από προχτές.

Χτες μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, εξακολουθούσε να τον παρακολουθεί η μία από τις δύο μηχανές στη διαδρομή από το υπουργείο έως το Εργατικό Κέντρο. Ειδοποίησε την Αμεση Δράση και συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής. Σε συνομιλία που είχε ο Δ. Βασιλειάδης με τον ταξίαρχο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε ότι αυτός που τον παρακολουθούσε ήταν «αστυνομικός εν ενεργεία» κι εκτελούσε άνωθεν εντολές!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση (2011-05-28 00:00:00.0)
Κατάληψη στα γραφεία της ΕΥΑΘ (2009-09-05 00:00:00.0)
Μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ (2009-07-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-09-06 00:00:00.0)
Απάντηση η ένταση των ταξικών αγώνων (2005-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ