Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Κινητοποιήσεις ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για τον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία. Με ανακοινώσεις τους οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) και της Ενωσης Ιπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών (ΕΙΣΦ) καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας «χαμηλού κόστους», η οποία θα «πετάξει» κατευθείαν στα χέρια ιδιωτών, παραδίδοντας έτσι το αεροπορικό έργο των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» στο ιδιωτικό μονοπώλιο.

Η ΕΙΣΦ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί ουσιαστικά την παλιά αποτυχημένη συνταγή του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι οι ιπτάμενοι συνοδοί - φροντιστές δεν ξεχνούν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:

  • Κατάργησε εν μια νυκτί το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του κλάδου τους και αντισυνταγματικά νομοθέτησε διατάξεις, με μεθόδους που γύριζαν την Ελλάδα στην εποχή της δικτατορίας.
  • Κατήγγειλε μονομερώς και στη συνέχεια κατάργησε χωρίς διαπραγματεύσεις τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μειώνοντας κατά 40% τις αποδοχές και αυξάνοντας τις ώρες απασχόλησης σε 56 ώρες τη βδομάδα.
  • Απέλυσε μέσα σε μια νύχτα 260 ιπτάμενους συνοδούς - φροντιστές (εθελούσια έξοδο είχε βαφτίσει και τότε ο Χρ. Βερελής τις απολύσεις) και επιχείρησε να υποχρεώσει τους υπόλοιπους - με την απειλή της απόλυσης - να δουλεύουν έως και 20 ώρες τη μέρα.

Καταλήγοντας οι εκπρόσωποι της ΕΙΣΦ τονίζουν ότι στο πλαίσιο της καταστρατήγησης των κανονισμών εργασίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων φαίνεται ότι κινείται ήδη η ηγεσία της εταιρείας, προετοιμάζοντας το έδαφος με τη δράση των νέων «Γκοτζαμάνηδων» στη βάση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ