Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στυλιανός Καραϊσκος
Στυλιανός Καραϊσκος
Φωτ.

Το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτέμβρη του 1914 γεννήθηκε στον Αλμυρό Βόλου ο σύντροφος, σύζυγος, πατέρας και παππούς ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ στέλεχος του ΚΚΕ. Η ζωή του ήταν μια ζωή δοσμένη στον αγώνα. Πιστός ως το τέλος της στο δίκαιο του αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία.

Στα 80χρονά του μεταξύ άλλων είπε:«Αυτά οπωσδήποτε βαραίνουν στις πλάτες μου. Ομως παρ' όλα όσα μεσολάβησαν, τις δύσκολες μέρες που πέρασα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κίνημα σήμερα, το κουράγιο είναι μεγάλο. Δεν έπαψα στιγμή να πιστεύω στις ιδέες που πίστεψα και αγωνίστηκα από 18 χρόνων νέος. Στις ιδέες του επιστημονικού σοσιαλισμού... πιστεύω ακράδαντα πως ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον του κόσμου. Τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει την επανάκαμψή του...»

Αν ζούσε τα ίδια θα έλεγε και σήμερα.

Τιμώντας την 90χρονη Ιστορία του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, προσφέρουμε στην αξέχαστη μνήμη του 300 ευρώ στην ΚΕ του ΚΚΕ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Ο Γιάννης Μιχαήλ Παυλίδης από τα Κασσιτερά Σαππών πρόσφερε, μέσω του Ευριπίδη Σερετίδη από την Κομοτηνή, 300 ευρώ στη μνήμη των παλικαριών, που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά της ισότητας, του σοσιαλισμού, του ΚΚΕ και συγκεκριμένα των: ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ (ψευδώνυμο «Θράκη»), ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΤΑΣΙΔΗ, ΣΤΑΘΗ ΚΟΤΑΣΙΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΥΡΕΪΛΙΔΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΥΡΕΪΛΙΔΗ, ΤΑΣΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και όλων των αγωνιστών.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 16 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΑΛΕΚΟΥ ΣΟΥΛΑΜΙΔΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην ΚΟΒ Πολίχνης 50 ευρώ.

Η γυναίκα του: Ανδρομάχη

Τα παιδιά του: Μιχάλης και Σοφία

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΙΕΡΕΜΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (φωτογραφία), του θείου μου ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (φωτογραφία), καθώς επίσης στη μνήμη των εξαδέλφων μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΑΓΓΕΛΗΣ από το Πρόχωμα Θεσσαλονίκης και για τα 90χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Αλέκος Σουλαμίδης
Αλέκος Σουλαμίδης
Κυριακή Ιερεμία Παπαδοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτες της Δεξιάς στα 28 χρόνια του γιατί αγωνιζόταν για την Ελλάδα του σοσιαλισμού, προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Κώστας Τσαβδαρίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των: ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗ (φωτογραφία), ΤΑΚΗ ΚΑΝΑΚΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΝΑΚΗ και των συντρόφων τους, ο Λευτέρης Τσιρμιράκης προσφέρει στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

* * *

Τα 90 χρόνια του ΚΚΕ δεν ήταν στρωμένα με ροδοπέταλα. Ηταν 90 χρόνια με αγωνίες, εξορίες, φυλακές, στρατοδικεία, εκτελέσεις, με διωγμούς των αγωνιστών. Ολα αυτά τα χρόνια στήριξαν το Κόμμα οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες, η νεολαία.

Σε αυτούς στηρίζεται και με αυτούς θα κάνει το μεγάλο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο, για να γίνει και στην πατρίδα μας λαϊκή εξουσία για να ζει ο λαός με ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους σ' αυτούς τους αγώνες και για τα 90χρονα του ΚΚΕ, ο Κλέαρχος Μπαλαρούτσος, παλαίμαχος κομμουνιστής πρόσφερε, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ από την Αγία Παρασκευή Βόλου, γεννήθηκε το 1921. Μέλος της ΟΚΝΕ από το 1939, το Σεπτέμβρη του 1942 εντάχθηκε στις πρώτες ομάδες του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στο Πήλιο. Τον Αύγουστο του 1944 εκτελέστηκε ο πατέρας του από τους Γερμανούς.

Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, ο Στυλιανός Καραΐσκος διώχτηκε από τις μεταπελευθερωτικές κυβερνήσεις. Το 1947 συλλαμβάνεται και εξορίζεται για 2 χρόνια στο Μούδρο της Λήμνου. Τον Αύγουστο του 1949 μεταφέρεται στο Βόλο, περνάει από στρατοδικείο, μαζί με άλλους 10 συντρόφους του, καταδικάζονται σε θάνατο και εκτελούνται στις 17 Σεπτέμβρη 1949 στη θέση Καζανάκι Βόλου.

Γιώργης Τρικαλινός
Γιώργης Τρικαλινός
Στη μνήμη του ο αδελφός του Αποστόλης Καραΐσκος προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Αυγούστου 2008 πέθανε η ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ από το Διακοφτό, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1928. Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πιάστηκε και εξορίστηκε. Παρέμεινε πιστή στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της και για το 40ήμερο μνημόσυνό της που έγινε στις 7 Σεπτέμβρη, ο σύζυγός της Στέλιος πρόσφερε 400 ευρώ για την αποπεράτωση των γραφείων της ΕΠ Πελοποννήσου και οι σύντροφοι της από το Διακοφτό 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 13 Αυγούστου 2008 στο Παναιτώλιο του Δήμου Θεστιέων πέθανε ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Για την πατριωτική δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε στην Κεφαλονιά και τον Αϊ - Στράτη, ενώ τα χρόνια της χούντας εξορίστηκε στα Γιούρα.

Υπήρξε οπαδός του ΚΚΕ και τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι πρόφεραν στο ΚΚΕ: Η ΚΟΒ Θεστιέων 50 ευρώ και ο Μαρίνος Ψειμάδας 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Αύριο, 15 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του συζύγου και πατέρα μας ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΕΣΜΕΤΖΗ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στην ΚΟΒ Χαλανδρίου 100 ευρώ.

Η σύζυγος: Νίκη

Τα παιδιά

* * *

Φωτ.

Ιερεμίας Παπαδόπουλος
Ιερεμίας Παπαδόπουλος
Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΗ ΤΙΡΤΙΡΑΚΗ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Χρήστος - Ρία

* * *

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων «απουσίας» του φίλου ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ προσφέρουμε στη μνήμη του 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Αντρέας - Σοφία

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που «έφυγε» η αγαπημένη φίλη και συντρόφισσα ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ.

Σεμνή και συνεπής αγωνίστρια, από έφηβη κοπέλα στο Τρίκερι εξόριστη, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, δούλεψε και πρόσφερε πολλά, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά και σε άλλους τομείς. Ανθρωπος της προσφοράς, πρόσφερε τις υπηρεσίες της, πάντα αθόρυβα.

«Εχασε» το μονάκριβο παιδί της, τον Νίκο και με μεγάλη αξιοπρέπεια και υπομονή ανέβηκε το Γολγοθά, μαζί με τον καλό σύντροφό της Γιάννη, ο οποίος «έφυγε» το Φλεβάρη του 2007.

Η κηδεία της Σοφίας Δημητριάδη, πολιτική, έγινε στις 11 Αυγούστου 2008 από το Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Σοφία! Οσοι σε γνωρίσαμε θα σε θυμούμαστε πάντα με αγάπη.

Στη μνήμη της και για τα 90χρονα του ΚΚΕ, προσφέρω στο Κόμμα 50 ευρώ.

Αρτεμη Μπλάνα

* * *

Η Ελλη Ηλία από την Ελευσίνα προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ στη μνήμη της αδελφής της ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο και του οικογενειακού φίλου τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ από την Στεφάνη Βοιωτίας, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρεις συγχωριανούς του με συνεργάτες τους τρομοκράτες από την Ελευσίνα, στα δύσκολα μεταπελευθερωτικά χρόνια.

Κώστας Παπαδόπουλος
Κώστας Παπαδόπουλος
* * *

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΩΤΗΣ γεννήθηκε το 1926 στα Καμίνια του Πειραιά. Καταγόταν από εργατική πολυμελή οικογένεια. Στάθηκε πιστός οπαδός του ΚΚΕ από τα νεανικά χρόνια του και σε όλες τις δύσκολες εποχές. Παράλληλα ήταν καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2008.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Ελευθερία και Στέλιος προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Προς τιμή των 90 χρόνων του ΚΚΕ - να τα χιλιάσει - και στη μνήμη των γονιών μου, ΝΙΚΟΛΑ και ΟΛΓΑΣ, του αδελφού μου ΣΑΒΒΑ, του άλλου αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας από τις γραμμές του ΔΣΕ, της αδελφής μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ, που συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατό της, καθώς επίσης στη μνήμη των ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΦΛΩΡΑΚΗ, προσφέρω 150 ευρώ στη ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», το «ευαγγέλιο» των εργατών.

Αυγέρης Αυγητίδης


Δημήτρης Τσιρμιράκης
Δημήτρης Τσιρμιράκης

Γιώργος Παυλίδης
Γιώργος Παυλίδης

Δημήτρης Τσαβδαρίδης
Δημήτρης Τσαβδαρίδης

Παύλος Τσισμετζής
Παύλος Τσισμετζής

Γιώργος Τιρτιράκης
Γιώργος Τιρτιράκης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-01-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-01-04 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-12-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ MNHMH ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-11-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-09-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ