Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη φίμωση του ΚΚΕ απαιτεί ο Δήμος Τριανδρίας!

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟ Τριανδρίας του ΚΚΕ

Να... «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις» του κανονισμού καθαριότητας προτρέπει με επιστολή της την ΚΟΒ Τριανδρίας του ΚΚΕ, η διοίκηση του Δήμου Τριανδρίας, επιχειρώντας παράλληλα τον περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης ιδεών με την απαγόρευση της αφισοκόλλησης και άλλων μορφών επικοινωνίας με το λαό, ενώ απειλεί και με τσουχτερά πρόστιμα.

«Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται ελεύθερα και απρόσκοπτα μέσα στο λαό. Τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν επιδέχονται περιορισμούς με ποινές και δικαστήρια», απαντά με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Τριανδρίας του ΚΚΕ.

«Στόχος, προστίθεται, είναι η πολιτική αφίσα και οι υπόλοιπες μορφές ενημέρωσης του λαού, αφού τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα έχουν ήδη διασφαλίσει την προπαγάνδιση της δικής του πολιτικής ιδεολογίας, με τα ΜΜΕ που διαθέτουν.

Αυτές οι απαγορευτικές διατάξεις για την προπαγάνδιση πολιτικών δραστηριοτήτων, η ποινικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής δράσης του λαού, είναι νέοι περιορισμοί, αφού για την τοποθέτηση αφίσας, χαρτονιών και πανό, θα απαιτείται η άδεια από το Δήμο, ενώ θα υπάρχουν πρόστιμα σε περίπτωση ανυπακοής», τονίζεται και προστίθεται:

«Με πρόσχημα την καθαριότητα, το... περιβάλλον, η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει το ρόλο του "διώκτη" συγκεκριμένης πολιτικής δραστηριότητας, θυμίζοντας άλλες εποχές, ενώ λησμονεί τις ανάλογες μορφές που η ίδια παράταξη χρησιμοποιούσε κατά κόρον προεκλογικά και χρησιμοποιεί φυσικά για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει ο Δήμος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κανονισμό καθαριότητας που επικαλείται η διοίκηση του Δήμου Τριανδρίας εισηγήθηκε και ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου που πρόσκειται στη ΝΔ, με την ανοχή της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και τον καταψήφισε μόνο η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Τριανδρίας», που στηρίζεται από το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ