Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Κμμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από τα Βαλκάνια

Αρχίζουν σήμερα Σάββατο 13 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες της 9ης Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Βαλκανικής.

Στη Συνάντηση, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες κομμάτων από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Σερβία, την Τουρκία, την ΠΔΓΜ.

Στο επίκεντρο των εργασιών της συνάντησης θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον Καύκασο, η έξαρση του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων και οι επιπτώσεις του στην περιοχή, η ΝΑΤΟική κατοχή στα Βαλκάνια και η διεύρυνση του NATO, η απόσχιση του Κοσσόβου, οι αγώνες των εργαζομένων και των μεταναστών όπως και η ανάληψη και ανάδειξη σειράς νέων πρωτοβουλιών των κομμουνιστών και άλλων αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιοχής.

Στη Συνάντηση, τις θέσεις του ΚΚΕ θα αναπτύξει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Οι αντιπροσωπείες των βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων θα συμμετέχουν επίσης στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ