Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΜΙΑ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ συμφέρει το λαό

Στη Λαμία μίλησε, χτες το βράδυ, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πλήθος εργαζομένων, μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, αγωνιστές της Αντίστασης και νεολαίοι της ΚΝΕ, με τις κόκκινες σημαίες του Κόμματος κατέκλυσαν, χτες το βράδυ, την πλατεία Δημοκρατίας στη Λαμία, σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, τιμώντας τα 90χρονα του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Μήτσος Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε: Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά του ΚΚΕ στα 90 χρόνια της ύπαρξης και ηρωικής δράσης του. Κάθε κομμάτι της ιστορίας και του λαϊκού κινήματος φέρνει τη σφραγίδα του ΚΚΕ, τόνισε και συνέχισε:

Δεν υπάρχει άλλη λύση, σήμερα, απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, παρά μόνον ο σοσιαλισμός. Η 90χρονη πείρα του ΚΚΕ δίνει νόημα και δύναμη στους σημερινούς αγώνες μας και τις συγκρούσεις με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Και η αντικομμουνιστική επίθεση δε θα έχει αποτελέσματα γιατί η Ιστορία γράφτηκε και δεν ξεγράφεται.

Το ΚΚΕ είναι μπροστά στους αγώνες για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων και είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός θα καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να αγωνιστεί μαζικά κατά της αντεργατικής -αντιλαϊκής πολιτικής. Να αντισταθεί, να μπλοκάρει τα χειρότερα που έρχονται και να κατακτήσει νέα δικαιώματα, να πάρει, τελικά, την εξουσία, τόνισε ο ομιλητής προσθέτοντας πως, γι' αυτό παλεύουμε, για το σήμερα και για το αύριο.

Ο Δ. Αρβανιτάκης, αφού αναφέρθηκε στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ, που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ), τόνισε ότι αυτές μπορεί να ανατραπούν με τους συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ που πληρώνουν το μάρμαρο.

Καταλήγοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να δώσουν αποφασιστική απάντηση μέσα από τους καθημερινούς αγώνες τους ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων του δικομματισμού (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και των στηριγμάτων τους (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ). Κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να απεγκλωβιστούν από την πολιτική του ευρωμονόδρομου, να παλέψουν για να την ανατρέψουν. Να ενισχύσουν στους καθημερινούς αγώνες το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και, στις ευρωεκλογές, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ που αγωνίζεται για τα λαϊκά - εργατικά συμφέροντα στην 90χρονη ηρωική πορεία του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τα 90χρονα (2008-12-03 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό με το δικαίωμα της 90χρονης αγωνιστικής του πορείας (2008-09-16 00:00:00.0)
Μαζικές επιτυχημένες εκδηλώσεις (2008-09-09 00:00:00.0)
Πρόγραμμα κεντρικών εκδηλώσεων για τα 90χρονα του ΚΚΕ Σεπτέμβρη - Οκτώβρη - Νοέμβρη (2008-08-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον καπετάν Διαμαντή (2008-07-04 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ (2008-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ