Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΚΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ - ΠΟΕ ΟΤΑ
Σχέδιο συκοφάντησης της δημοτικής αρχής

Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο Δήμο Νίκαιας από κοινού με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία στην ΠΟΕ - ΟΤΑ, προσπάθησαν να οργανώσουν σχέδιο με στόχο τη συκοφάντηση της αγωνιστικής δημοτικής αρχής και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων του Δήμου, από το πραγματικό τους συμφέρον που είναι η συστράτευσή τους με τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο. Να αποτρέψουν τη συστράτευση στο δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική που συνδιαμορφώνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να συνθλίψει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις και να μετατρέψει πλήρως τους δήμους σε φορομπηχτικούς αντιλαϊκούς μηχανισμούς.

Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δεν έχουν πάρει ακόμα την αναδρομική αύξηση του 2007 και 2008, απόδοση υπερωριών, ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία μονιμοποίησης και δεν έχουν πάρει εξόφληση δεδουλευμένων. Δεν έχει αποδοθεί το ειδικό επίδομα των εργαζομένων αορίστου χρόνου στα Νομικά Πρόσωπα, δεν έχει καταβληθεί το γάλα στους δικαιούχους εργαζόμενους, τα αναδρομικά του έτους 2006 στους σχολικούς φύλακες και άλλα παρόμοια.

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που πλειοψηφούν στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου, πατώντας στα προβλήματα των εργαζομένων και αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπεύθυνους γι' αυτήν την πολιτική και τα κόμματα που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν, αποφάσισαν να σύρουν τους εργαζόμενους σε...«λευκή αποχή» από την περασμένη Τρίτη, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Νίκαιας από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθάρισε ότι αυτά ακριβώς τα αιτήματα είναι και διεκδικητικό πλαίσιο του δήμου, απευθύνοντας το κάλεσμα να προτάξουν εργαζόμενοι και δήμος το κοινό τους μέτωπο. Χτες τελικά, η γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να σταματήσει η ...κινητοποίηση, η οποία άλλωστε είχε ήδη εκφυλιστεί, αφού η πλειοψηφία δε συμμετείχε.

Από την ...υπόθεση ωστόσο συγκινήθηκε και η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ και χτες έκανε παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ σε ψήφισμα - καταγγελία που απέστειλε, ξεπερνώντας τα όρια και αποδεικνύοντας ότι ο πραγματικός στόχος είναι να λασπωθεί η αγωνιστική δημοτική αρχή και ο κομμουνιστής δήμαρχος, αναφέρει ότι ο Στ. Μπενετάτος «αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς καταστολής (αστυνομία, ασφαλίτες κλπ.) με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει και να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στη Νίκαια»! Τέτοιο γεγονός βέβαια υπήρξε μόνο στη φαντασία της πλειοψηφίας η οποία να σημειωθεί ότι εκτός όλων των άλλων που στρώνουν το δρόμο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, έχει «χειροκροτήσει» ακόμα και τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης για τη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις!

Επιπλέον, αυτή η πλειοψηφία δεν έχει βγάλει «κιχ» για τη «σφαγή» σε βάρος των εργαζομένων που γίνεται στους υπόλοιπους δήμους του Πειραιά. Για παράδειγμα πριν λίγες μέρες στο δήμο Δραπετσώνας απολύθηκαν 9 εργαζόμενοι, στο δήμο Περάματος διώκονται οι εργαζόμενοι των οποίων έληξαν οι συμβάσεις και είναι και απλήρωτοι, στο δήμο Ρέντη δουλεύουν ανασφάλιστοι στη δημοτική Επιχείρηση, στο δήμο Πειραιά συμβασιούχοι, μειωμένο προσωπικό, και όλα αυτά είναι μόνο ένα απλό δείγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ