Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αθλια «σχολικά βοηθήματα » μέσω εφημερίδων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Αθήνας - Περιχώρων (ΣΒΑΠ) και ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών - Εκδοτών Πειραιά (ΣΒΕΠ), με κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία των βιβλιοπωλών για τη διανομή, μέσω του Τύπου, σχολικών βοηθημάτων στους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

«Μετά τις εκατοντάδες των bestsellers, cd, dvd, άλλων δώρων που μοιράζονται κάθε εβδομάδα μέσω των εφημερίδων, τώρα έχουμε και διανομή σχολικών βοηθημάτων. Με κακές εκτυπώσεις και χαμηλές τιμές θα δίνονται στους μαθητές - εκδοτικά και αισθητικά - απαράδεκτα βιβλία, που παράγονται, μάλιστα, και με τραπεζικές χορηγίες», σημειώνουν οι φορείς στην ανακοίνωσή τους και επισημαίνουν μια ακόμη βλαβερή διάσταση αυτής της πανουργίας των εφημερίδων του κεφαλαίου:

«Βρέθηκε (;) ένας ακόμα τρόπος για να δείξουμε στους νέους, ότι δε χρειάζεται να μπαίνουν στα βιβλιοπωλεία, αφού προμηθεύονται τα σχολικά τους βιβλία από το σχολείο και τα βοηθήματα από τις εφημερίδες. Συγχαρητήρια! Πρέπει να είμαστε το μοναδικό κράτος στον κόσμο όπου η ίδια η πολιτεία, όχι μόνο απαξιώνει με την αδιαφορία της το βιβλίο, αλλά και αδιαφορεί, προκλητικά, απέναντι στον πόλεμο που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα μικρά πολιτιστικά κέντρα των συνοικιών - τα βιβλιοπωλεία και φροντίζει να κλείσουν κι αυτά με σύντομες διαδικασίες».

Οι φορείς, τέλος ζητούν «από τους γονείς να μην υποκύψουν στη διαφήμιση και στις χαμηλότερες τιμές κακών βιβλίων και να στηρίξουν τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς τους. Διαφορετικά, σύντομα θα επιλέγουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ΜΜΕ ποια βιβλία θα τυπώνονται και τι θα διαβάζουμε. Και θα τρέχουμε όλοι να τα προμηθευτούμε από τις δυο ή τρεις αλυσίδες βιβλιοπωλείων που θα εξασφαλίσουν μονοπώλιο».

Τη διαμαρτυρία υπογράφουν οι πρόεδροι των τριών συνδικαλιστικών φορέων: Δημήτρης Παντελέσκος (ΠΟΕΒ), Βασιλική Μανουσαρίδου (ΣΒΑ-Π), Νίκος Παρασκευόπουλος (ΣΒΕΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ