Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οι μηχανές στο φουλ για τις εκλογές

Με απαιτητικότητα και καθημερινή παρουσία σε μικρούς και μεγάλους τόπους δουλειάς, εργοτάξια και γιαπιά, στις πιάτσες και τις γειτονιές όπου δουλεύουν και ζουν οι εργάτες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας συνεχίζει καθημερινά τις προετοιμασίες με στόχο την επιτυχία των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 6 και θα ολοκληρωθούν στις 31 Οκτώβρη.

Εχοντας σημάνει συναγερμό για να δοθεί αγωνιστική απάντηση στο νέο αντεργατικό έγκλημα που προωθείται με το χτύπημα των ΒΑΕ, αλλά και μπροστά στην απεργία που ήδη προκήρυξε για το συγκεκριμένο ζήτημα η κλαδική Ομοσπονδία, το συνδικάτο φέρνει στο επίκεντρο της συζήτησης και του προβληματισμού των οικοδόμων, όχι μόνο τα προβλήματα (που, άλλωστε, οι εργάτες γνωρίζουν πολύ καλά, αφού «τα ζουν στο πετσί τους»), αλλά και τη διέξοδο. Την ανάγκη για αγωνιστική συσπείρωση του συνόλου του κλάδου και την ενίσχυση της συλλογικής πάλης, που, εδώ και χρόνια, με την ταξικά προσανατολισμένη καθοδήγηση του συνδικάτου, αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει αποτελέσματα. Μπορεί να εξοπλίσει τους οικοδόμους απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, να βάλει εμπόδια στην αντεργατική επίθεση ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αλλά και να φωτίσει την προοπτική, μέσα από την πολιτικοποίηση της πάλης, τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που ευθύνεται για την όξυνση των προβλημάτων της εργατικής τάξης.

Οι οικοδόμοι θα μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά Δευτέρα - Σάββατο στα κατά τόπους παραρτήματα, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. και τις Κυριακές, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Κάλπες θα στηθούν και στους τόπους δουλειάς. Σήμερα Κυριακή, στις 10 π.μ., συνέλευση διοργανώνει το Παράρτημα του Αγίου Δημητρίου και τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., το Παράρτημα Γαλατσίου - Λαμπρινής (Αρτέμιδος 8).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ