Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να βγουν πολιτικά συμπεράσματα

Για τις εξελίξεις στον όμιλο Λαναρά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σε σχόλιό του: «Οι τελευταίες εξελίξεις στις επιχειρήσεις Λαναρά αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έπαιξε και παίζει άσχημο παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων, με τη συνεργασία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, καθώς πήρε πίσω ακόμα και αυτές τις ρυθμίσεις που είχαν συναποφασίσει πριν λίγες μέρες.

Από τη μια δικαιώνουν το ΚΚΕ που έμεινε ανυποχώρητο στο αίτημα της άμεσης εξόφλησης όλων των δεδουλευμένων και της άμεσης λειτουργίας όλων των εργοστασίων με ευθύνη της εργοδοσίας και από την άλλη αποκαλύπτουν την υποκρισία των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ που επέμειναν στην ενίσχυση του Λαναρά με 35 εκατ. ευρώ.

Γίνεται τώρα φανερό ότι 1.200 εργαζόμενοι στον όμιλο είναι ξεκρέμαστοι, με δεδουλευμένα ανεξόφλητα, κινδυνεύοντας να χάσουν το δικαίωμα στη δουλειά. Το ΚΚΕ δηλώνει την υποστήριξή του στην πάλη των εργαζομένων για πλήρη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Τους καλεί να οξύνουν την πάλη τους και να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ