Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΡΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Οκτώβρη

Τη διοργανώνουν η ΠΑΣΥ και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου πραγματοποιούν την Τρίτη 7 Οκτώβρη στις 10 το πρωί στο Διδυμότειχο η ΠΑΣΥ και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας Εβρου της ΠΑΣΥ, η κινητοποίηση αποφασίστηκε μπροστά στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η μικρομεσαία αγροτιά της χώρας, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους αγρότες του Εβρου, μαζί με τις οικογένειές τους, να πάρουν μέρος δυναμικά στη συγκέντρωση και να στείλουν δυνατό το μήνυμα της αγανάκτησης.

Επίσης, σε σύσκεψη παραγωγών που έγινε στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, μετά από πρωτοβουλία του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου, εκφράστηκε η αγανάκτηση των αγροτών για τις χαμηλές τιμές που δίνονται φέτος στους παραγωγούς για τα δημητριακά. Με κόστος παραγωγής το λιγότερο τα 18 λεπτά ανά κιλό για τον αραβόσιτο, σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας η τιμή παραγωγού είναι μόλις 17,5 λεπτά και το ίδιο χαμηλές που δεν καλύπτουν το κόστος είναι οι τιμές για το καλαμπόκι και τα σιτηρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ