Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Χρειάζεται πραγματικός αγώνας

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ

Συγκέντρωση αγροτών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Ηράκλειο, με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου. Τα αιτήματα της συγκέντρωσης ήταν γενικόλογα, με στόχο να κρυφτεί η ουσία της συμφωνίας των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν της ΝΔ. Η συγκέντρωση είχε οριστεί στις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και γύρω στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία με αγροτικά οχήματα και τρακτέρ και μικρή συμμετοχή αγροτών, με κατεύθυνση τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. Νωρίτερα, οι αγρότες σταμάτησαν και στη Νομαρχία Ηρακλείου, όπου παρέδωσαν το ψήφισμά τους. Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επίσης, με αφορμή το συλλαλητήριο βγήκε χτες μια ανακοίνωση - κοροϊδία.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ τονίζει ότι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, καθώς και όλα τα προϊόντα στην Κρήτη βρίσκονται στο εκτελεστικό απόσπασμα της ΕΕ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που στήριξαν αυτήν την πολιτική, καθώς και των εμποροβιομηχάνων που λυμαίνονται το χώρο. «Σε αυτές τις επιλογές, σημειώνει, δεν ήταν μόνοι τους. Τα αγροτικά - συνεταιριστικά στελέχη τους (ΟΑΣΝΗ, Ενώσεις) και η ΤΑ Α` και Β` βαθμού, πρώτοι απ' όλους, δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τους νέους κανονισμούς και τις αποφάσεις. Εβαλαν έτσι πλάτη στην υλοποίηση της αντιαγροτικής πολιτικής κατά του φτωχού και μικρού αγρότη». Και προσθέτει: «Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, όλοι αυτοί, ως διά μαγείας, ανακαλύπτουν τα προβλήματα με μια απαράδεκτα υποκριτική στάση. Εμφανίζονται με επαναστατική φρασεολογία, με προτάσεις που δεν ξεφεύγουν από την ανταγωνιστικότητα της αγοράς και τα κέρδη του κεφαλαίου. Δε λένε τίποτα για το πώς φτάσαμε ως εδώ, ποια πολιτική ακολουθήθηκε, ποιοι είναι υπεύθυνοι και ποιοι υπαίτιοι. Είναι υποκριτική η αγωνία της ΟΑΣΝΗ για τον κρητικό αμπελώνα, υποκριτικά τα δάκρυα για τους μικρούς αγρότες. Η κινητοποίηση που προκήρυξε είναι εθιμοτυπική, μια και δε θίγει την ουσία των προβλημάτων, αντίθετα, τη συγκαλύπτει και αποπροσανατολίζει τους αγρότες».

Καταλήγοντας, η Επιτροπή Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες:

  • Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ δεν είναι μονόδρομος.
  • Να παλέψουν για μιαν άλλη πολιτική εξουσία, δίχως το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δίχως τη δαμόκλεια σπάθη της ΕΕ, της ΚΑΠ και του ΠΟΕ.
  • Να ανοίξουν το δρόμο για ριζικές πολιτικές εξελίξεις, για λαϊκό μέτωπο, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
  • Να γυρίσουν τις πλάτες τους στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του αγροτικού κόσμου.
  • Να οργανώσουν επιτροπές αγώνα και αιτήματα με βάση τις ανάγκες τους.
  • Στις επόμενες εκλογές να καταψηφίσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιμέτωποι με εξευτελιστικές τιμές (2009-09-02 00:00:00.0)
Τα σταφύλια μένουν στα κούτσουρα! (2009-08-27 00:00:00.0)
Καμιά εμπιστοσύνη στους αγροτοπατέρες! (2009-01-24 00:00:00.0)
Αύριο η αγροτική κινητοποίηση (2008-05-27 00:00:00.0)
Σύγκρουση και ρήξη με την αντιαγροτική πολιτική (2001-02-06 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚική προεκλογική αγυρτεία (2000-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ