Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΠΑΣΟΚική προεκλογική αγυρτεία

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Μια πρωτόγνωρη «εργολαβία» προεκλογικής εξαπάτησης των αγροτών του Νομού Ηρακλείου ανέλαβε η ΠΑΣΟΚική διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ).

Η «πράσινη» διοίκηση της ΟΑΣΝΗ έστησε ένα προεκλογικό «σόου», καλώντας τους αγρότες του νομού, και ιδιαίτερα τους αμπελουργούς, να παραδώσουν τα εκλογικά βιβλιάριά τους, με την πρόφαση ότι η κυβέρνηση δεν τους έχει εντάξει στην ψευτο-ρύθμιση για τα πανωτόκια. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα εξαιρέσεων από την ψευτο-ρύθμιση για τα πανωτόκια, αλλά θέμα πραγματικής ρύθμισης όλων των αγροτικών χρεών.

Το τελευταίο, όμως, τα «τζίνια» της ΟΑΣΝΗ φρόντισαν να το κάνουν «γαργάρα» και με κουτοπόνηρο τρόπο αξίωσαν όψιμα να ενταχθούν οι αμπελουργοί σε μια κατάπτυστη ρύθμιση, στην οποία μάλιστα η κυβέρνηση τους είχε ήδη εντάξει. Παράλληλα, έδωσαν την ευκαιρία χτες στον υπουργό Γεωργίας να δείξει ότι... νοιάζεται ιδιαίτερα για τους αμπελουργούς του Ν. Ηρακλείου και να ανακοινώσει ότι η ΑΤΕ δεν κάνει καμία εξαίρεση στους πελάτες της. Μετά από αυτό δε μένει τίποτα άλλο για τους διοικούντες της ΟΑΣΝΗ, παρά να δηλώσουν πομπωδώς ότι με την παρέμβασή τους η κυβέρνηση τακτοποίησε το πρόβλημα!

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως κυβέρνηση και ΟΑΣΝΗ αξιοποιούν τα προβλήματα των αγροτών για να τους κοροϊδέψουν και να υφαρπάσουν την ψήφο τους: «Η τακτική της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ - σημειώνει χαρακτηριστικά - αποτελούσε και αποτελεί το "Δούρειο Ιππο" έναντι των διεκδικήσεων των αγροτών».

Και αποκαλύπτοντας τα βρώμικα παιχνίδια που στήνει η ηγεσία της ΟΑΣΝΗ στις πλάτες των αγροτών, καλώντας τους να απέχουν από τις εκλογές στις 9 του Απρίλη, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ θέτει τα εξής ξεκάθαρα ερωτήματα: «Γιατί δεν καλεί τους αγρότες να καταψηφίσουν τις πολιτικές εκείνες που αποφασίζει η κυβέρνηση και συμφωνεί η ΝΔ και τα άλλα κόμματα; Γιατί δεν τους καλεί να αγωνιστούν και μετά τις 9 του Απρίλη; Γιατί δε λέει ότι και αυτή ουσιαστικά συμφωνεί με την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης;».

«Το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, καλεί τους αγρότες και τις αγρότισσες να μη χάσουν την ευκαιρία σ' αυτές τις εκλογές, να τους πληρώσουν σύμφωνα με τα έργα τους και τα προγράμματά τους. Να καταδικάσουν με την ψήφο τους την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να δυναμώσουν τον αγώνα τους υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ