Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ» ΙΔΡΥΜΑ
Η διοίκηση ποινικοποιεί τους αγώνες

Στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων του «Σικιαρίδειου» Ιδρύματος για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) προχώρησε η διοίκηση του Ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις και ζητούν την ορθή εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου Ν. 2470/97 σε όλους τους εργαζόμενους με την καταβολή του κινήτρου απόδοσης και του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας που δίνεται στους εργαζόμενους όλων των ιδρυμάτων από το 1992. Παράλληλα, ζητούν την ισότιμη ένταξη των νεοπροσληφθέντων εργαζομένων στο Ιδρυμα στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία παραπέμπει σε αμοιβές του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, την επιστημονική αναβάθμιση του προσωπικού με συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η διοίκηση του «Σικιαρίδειου» όχι μόνο αρνήθηκε τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των εργαζομένων του Ιδρύματος να προσέλθει σε διάλογο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του συλλόγου των εργαζομένων, με την οποία ζητά να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι τρίωρες συνεχόμενες στάσεις εργασίας που είχαν εξαγγείλει από τη Δευτέρα 20 του Μάρτη. Μάλιστα, από την έναρξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων - είχαν πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία στις 6 Μάρτη 2000 και τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 7 - 10 του μήνα - η διοίκηση του Ιδρύματος εξαπέλυσε κύμα τρομοκρατίας, αποστέλλοντας έγγραφα, με τα οποία στην ουσία ακύρωνε κάθε προσπάθεια συνδικαλιστικής δραστηριότητας. Η αίτηση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

«Δηλώνουμε ότι μπροστά στην αδιαλλαξία, την αυθαιρεσία και την τρομοκρατία της διοίκησης του "Σικιαρίδειου" θα προτάξουμε την ενότητά μας που στηρίζεται στα δίκαια αιτήματά μας», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, και καταγγέλλουν παράλληλα το υπουργείο Υγείας το οποίο «συνεχίζει υποκριτικά να αποποιείται των ευθυνών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ