Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Με συνέπεια στον αγώνα

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, για την προσφυγή εναντίον των κινητοποιήσεών τους

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), οι οποίοι αποφάσισαν ομόφωνα στην τελευταία τους μαζική γενική συνέλευση να συνεχίσουν τον αγώνα τους από την ερχόμενη Δευτέρα, υπερασπιζόμενοι θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις, που δεν τόλμησε να θίξει ούτε η χούντα!

Η απόφαση του δικαστηρίου - που συνεδρίασε χτες - στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, ζητώντας να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα. Με την κοινοποίησή της, θα συνεδριάσει το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ και σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα θα καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην κίνηση των τρόλεϊ (οδηγοί) έχουν αποφασίσει ήδη νέο πρόγραμμα στάσεων εργασίας για όλη την ερχόμενη βδομάδα. Συγκεκριμένα, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή αποφάσισαν στάσεις εργασίας στο δεύτερο μέρος στις πρωινές «σπαστές» βάρδιες και στο πρώτο μέρος των αντίστοιχων απογευματινών. Το απεργιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, τις εξής στάσεις εργασίας: Δευτέρα 1.30 - 3.30 μ.μ.. Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 6.30 - 8.30 π.μ., 1.30 - 3.30 μ.μ. και 6.30 - 8.30 μ.μ., ενώ για την ερχόμενη Τετάρτη έχει αποφασιστεί νέα στάση εργασίας 12 - 4 μ.μ. και νέα γενική συνέλευση.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας για την ερχόμενη Τετάρτη 12 - 3 μ.μ. έχουν κηρύξει και οι διοικητικοί υπάλληλοι ΗΛΠΑΠ, οι οποίοι πλήττονται όσο και οι συνάδελφοί τους στην κίνηση, με τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε ανακοίνωσή του δηλώνει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα τους, ενώ παράλληλα καταδικάζει την ποινικοποίηση που μόνο στόχο έχει να κάμψει τον αγώνα τους και να τους τρομοκρατήσει. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΗΛΠΑΠ, που σκοπό έχουν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και να παρθούν πίσω κεκτημένα δικαιώματά τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ