Σάββατο 18 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Από την άμεση δημοκρατία στον καθεστωτισμό

Τελικά το είδαμε κι αυτό. Ο αυτοδιοικητικός κύριος Βούγιας, αυτός που ήθελε να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη μέσα από το δήμο για το καλό της πόλης του, αυτός που αρνήθηκε να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αυτός που λίγες μέρες πριν τη μεταγραφή του (γιατί περί μεταγραφής πρόκειται και μάλιστα με μεθόδους που δε χρησιμοποιούν ούτε οι πρόεδροι ποδοσφαιρικών σωματείων της Γ` Εθνικής κατηγορίας) στο κυβερνών κόμμα, διέψευδε τα σενάρια περί μεταπήδησής του στη μεγ(κ)άλλη(;) «δημοκρατική» παράταξη(!), τελικά είπε το μεγάλο ΝΑΙ. Πρώτη θέση πίστα κι έπεται συνέχεια. Ομως οι τακτικές κινήσεις των εγκεφάλων της Χ. Τρικούπη μόνο τη δημοκρατία δεν εξυπηρετούν. Αν ο εκ Θεσσαλονίκης Αβραμόπουλος ήθελε να συστρατευτεί με τον κ. Σημίτη, ας έβαζε υποψηφιότητα στην εκλογική του περιφέρεια. Βέβαια τα όρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού, από τον οποίο προέρχεται ο κ. Σ.Β., είναι τόσο δυσδιάκριτα και ο κυβερνητισμός ως αντίληψη τόσο διάχυτος που δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν το ορίτζιναλ από το ιμιτασιόν. Κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι στην ίδια μασχάλη δυο καρπούζια δε χωρούν. Κι ο νοών νοείτω.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Πράσινοι ψήφοι

Αν και το οργανωμένο οικολογικό κίνημα (ως προς την πολιτική του διάσταση) αποτελεί παρελθόν εδώ και χρόνια, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση γίνεται προσπάθεια αλίευσης των «πράσινων» ψήφων μέσω ψευδεπίγραφων σχημάτων ή μεμονωμένων στελεχών που δεν εκπροσωπούν απολύτως τίποτα. Το ίδιο σκηνικό και σ' αυτές τις εκλογές. Δυο τρεις οικοτεχνοκράτες που ποτέ δεν είχαν οργανικούς δεσμούς με το οικολογικό κίνημα, συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ συγχέοντας το πράσινο του καθεστωτικού αυτού κόμματος με το χρώμα της οικολογίας. Επιχειρηματίας που εμφανίζει τα μαγαζιά του οικολογικά, συνεργάζεται με τον κ. Τσοβόλα ως οικολογική ομάδα. Κάποιοι άλλοι συμπράττουν με το ΣΥΝ ως οι σφραγιδοφύλακες της πάλαι πότε Ομοσπονδίας. Κάποιοι άλλοι που δεν τους γνωρίζει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, φλερτάρισαν με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αλλά μάλλον δεν τα βρήκαν. Αν προσθέσουμε και την παρουσία του κ. Βεργή, είναι κατανοητή η χρόνια κρίση του χώρου, η ανασυγκρότηση του οποίου θ' αργήσει πολύ...

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Λυκοπερπατήματα τ. 1

Μια νέα περιοδική έκδοση έκανε την εμφάνισή της πριν από λίγες μέρες με τον παραπάνω προκλητικό τίτλο. Εκδοτική ομάδα, τα μέλη της οργάνωσης Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής η οποία ανήκει στο Πανελλήνιο Δίκτυο των Οικολογικών Οργανώσεων. Από τα δυο ενυπόγραφα κείμενα που υπάρχουν, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αποτελούν συνέχεια ή έχουν άμεση συγγένεια με την Αντι-κυνηγετική Πρωτοβουλία και το περιοδικό Φύση και Περιβάλλον, που δυστυχώς σταμάτησε την έκδοσή του. Το κυνήγι, οι γούνες που στάζουν αίμα και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, είναι μερικά από τα θέματα που ξεχωρίζουν. Από μας ευχές για καλή συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ