Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Κλειστό το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό κέντρο

Κλειστό εξακολουθεί να παραμένει το μοναδικό στην Ελλάδα Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», επειδή δε διαθέτει τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό. Και αυτό όταν οι εγκαταστάσεις και οι διαδικασίες πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού έχουν ολοκληρωθεί από το 1998! Ως αποτέλεσμα παιδιά και έφηβοι κάθε ηλικίας βιώνουν εφιαλτικές καταστάσεις αφού αναγκάζονται να κάνουν ακτινοθεραπεία σε θαλάμους νοσηλείας με ενήλικους καρκινοπαθείς, ενώ την ίδια ώρα οικογένειες κυριολεκτικά ξεπουλιούνται για τη θεραπεία των παιδιών σε ιδιωτικά κέντρα πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ.

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» κυκλοφόρησε χτες ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει η προμήθεια του ιατρικού εξοπλισμού - το διαγωνισμό ανέλαβε το υπουργείο Υγείας αλλά ακόμα δεν έχει γίνει ούτε η προκήρυξη.

«Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι πολλές, όπως η έλλειψη προσωπικού στα ογκολογικά τμήματα, η κατ' οίκον νοσηλεία, οι ακατάλληλοι χώροι νοσηλείας και γενικά η ανύπαρκτη κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών. Εξακολουθούμε όμως να θεωρούμε όλα τα παραπάνω ως δευτερεύοντα. Πρωτεύον για μας είναι η σωστή ιατρική φροντίδα, η οποία θα τους εξασφαλίσει το μέλλον και την υγεία τους, χωρίς απώτερες παρενέργειες», υπογραμμίζουν οι γονείς. Οπως εξηγούν, σήμερα η επιστήμη διαθέτει ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, όπου τα παιδιά μπορούν να υποβάλλονται σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές, με τη μέγιστη ασφάλεια για την πρόληψη σοβαρών παρενεργειών για το υπόλοιπο της ζωής τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μειώνονται οι ακτινοβολίες λόγω έλλειψης προσωπικού (2011-04-05 00:00:00.0)
Χάνονται άδικα ζωές παιδιών με νεοπλασίες (2008-10-10 00:00:00.0)
Εφιαλτικές συνθήκες για παιδιά και εφήβους (2008-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ