Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επικίνδυνες συνθήκες στα Ειδικά Σχολεία

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε χτες το 6ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και το 4ο Ειδικό Δημοτικό

Σε χώρους εντελώς ακατάλληλους και απαράδεκτους για την εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες στεγάζονται το 6ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στο Λόφο Σκουζέ και το 4ο Ειδικό Δημοτικό στα Κάτω Πατήσια, ενώ αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα σχολεία επισκέφτηκε χτες η Αλεξάνδρα Μπαλού, νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας της ΝΑΣ και μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Οπως διαπίστωσε το κλιμάκιο, το 6ο Ειδικό Δημοτικό στεγάζεται σε διώροφο κτίριο χωρίς ασανσέρ και ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια και τα παιδιά με κινητικές αναπηρίες. Το κτίριο είναι ενοικιαζόμενο και εκκρεμεί έξωση από το Φλεβάρη 2008! Ούτε ο δήμος, αλλά ούτε η νομαρχία μερίμνησαν για την ανεύρεση του κατάλληλου χώρου για τη στέγαση ή ανέγερση νέου κτιρίου, πετώντας το «μπαλάκι» στους ίδιους τους εργαζόμενους για την ευθύνη να βρουν κατάλληλο χώρο.

Φέτος δεν έγιναν δεκτές τουλάχιστον δέκα αιτήσεις για τη φοίτηση παιδιών στο σχολείο, λόγω έλλειψης προσωπικού και χώρου. Πέντε παιδιά με βαριές αναπηρίες που φοιτούσαν στο σχολείο τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούν φέτος να φοιτήσουν γιατί δεν υπάρχει το ανάλογο βοηθητικό προσωπικό για την επιμέλειά τους. Ακόμα δεν υπάρχει φυσικοθεραπευτής και λογοθεραπευτής. Ο κοινωνικός λειτουργός, ο ψυχολόγος και ο εργοθεραπευτής δεν έχουν χώρους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Προβλήματα προκύπτουν και με τη μεταφορά των παιδιών -απαιτούνται τουλάχιστον ένα ακόμα λεωφορείο και ταξί.

Σε ημιυπόγειο χώρο, εντελώς ακατάλληλο για σχολείο, στεγάζεται και το 4ο Ειδικό Δημοτικό στα Πατήσια. Ακόμα, αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Οι ελλείψεις γίνονται επικίνδυνες με δεδομένο ότι πάνω απ' το 40% των παιδιών πάσχουν από αυτισμό. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ειδική Αγωγή, για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε πολιτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ