Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση για το πρόβλημα του νερού

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, χτες, εκπρόσωποι της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΕΑΣ), στη Λάρισα - παραβρέθηκαν οι Μπ. Μπακούλας, Χρ. Χαλκιάς, Κική Σκυλλάκου, Χαρ. Αρχοντής - καταγγέλλοντας τη Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας για πλήρη αδιαφορία σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλανίζει το νομό και όλη τη Θεσσαλία. Οπως, μάλιστα, ανέφεραν, η Νομαρχιακή Αρχή προσπαθεί να αποφύγει και να εμποδίσει τον έλεγχο και είναι χαρακτηριστικό ότι, κατόπιν συμπαιγνίας του Νομάρχη με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση γι' αυτό το ζήτημα που κατέθεσαν, κανονικά, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΕΑΣ, αναγκάζοντας την παράταξη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Στην ερώτηση της ΝΕΑΣ υπογραμμίζεται η ανάγκη να προχωρήσουν, επιτέλους, τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα - όπως η εκτροπή του άνω Ρου του Αχελώου, η ανασύσταση της Κάρλας, της λίμνης της Καλλιπεύκης, η κατασκευή σύγχρονων καναλιών, ταμιευτήρων και φραγμάτων, ο εμπλουτισμός των υπόγειων υδάτων κ.ά. - και καταλογίζονται οι ευθύνες των κυβερνήσεων, αλλά και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που αυτά τα έργα δεν υλοποιούνται.

Και, αφού τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Νομάρχη Λ. Κατσαρό, σημειώνεται: Ας μη σπεύσει ο κ. Νομάρχης να απαντήσει ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα να προχωρήσουν αυτά τα έργα. Δεν ξεμπλέκει με επιστολές απλώς για εντυπώσεις, όπως έκανε για το φράγμα του Αγιονερίου. Εκτός και αν θεωρεί τα φέιγ βολάν, τα πανό και τα σηματάκια, ουσιαστική δράση για τη λειψυδρία.

Τα έργα αυτά απαιτούν κονδύλια ενώ οι επιλογές της κυβέρνησης δεν επιτρέπουν τέτοιες δράσεις και ο κ. Νομάρχης ταυτίζεται με αυτές τις επιλογές, ως στέλεχος της ΝΔ, και τις υλοποιεί με κάθε τρόπο, ανεξάρτητα τι λέει για να ξεγελάει τους αγρότες, τους εργαζόμενους και όλο το λαό του Νομού.

Οι εκπρόσωποι της ΝΕΑΣ δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να προωθηθούν τα απαραίτητα έργα για την κάλυψη του ελλείμματος του νερού στο Νομό Λάρισας και στη Θεσσαλία, θα ενημερώνουν το λαό και θα κάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τον έλεγχο στη Νομαρχιακή Αρχή, ξεπερνώντας τα «κόλπα» που στήνονται για να τον εμποδίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ