Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των «Κούρδων ανταρτών» στο βόρειο Ιράκ πραγματοποίησαν την Πέμπτη το βράδυ πάνω από 10 τουρκικά μαχητικά.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πέντε άμαχοι και δύο πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν χθες σε επίθεση αυτοκτονίας στο ανατολικό Αφγανιστάν, κοντά στο αστυνομικό αρχηγείο στην περιοχή. Ακόμα 20 «αντάρτες Ταλιμπάν» έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση σε φάλαγγα μεταφοράς ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην περιοχή Ζεράι, της επαρχίας Κανταχάρ, που βομβαρδίστηκε από κατοχικές ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Χθες οι «Ταλιμπάν» ανακοίνωσαν την απελευθέρωση των 118 εργατών που είχαν απάγει την περασμένη βδομάδα.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Πολύ κοντά στη νίκη εναντίον της αυτονομιστικής οργάνωσης των «Τίγρεων των Ταμίλ», υποστηρίζουν ότι βρίσκονται οι κυβερνητικές δυνάμεις της Σρι Λάνκα, σύμφωνα και με τον υπουργό Αμυνας της χώρας Γκουταμπάγια Ρατζαμπάκσα, που δήλωσε ότι ο κυβερνητικός στρατός διατηρεί πλεονέκτημα στην πλειοψηφία των μετώπων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους είχε χθες ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμόχαν Σινγκχ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσου η πυρηνική συμφωνία «για ειρηνικούς σκοπούς» ΗΠΑ - Ινδίας. Η συμφωνία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των ΚΚ της Ινδίας, ενώ η υπογραφή της πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται ζωτικής σημασίας από τον Τζ. Μπους.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε τροχιά τέθηκε η τρίτη επανδρωμένη αποστολή της Κίνας στο Διάστημα, με το διαστημικό όχημα «Σενζού VII», ενώ οι αστροναύτες ετοιμάζονται για τον πρώτο διαστημικό περίπατο που θα πραγματοποιηθεί από Κινέζους.

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Με ξέφρενους πανηγυρισμούς υποδέχτηκαν χτες ακτιβιστές και ασθενείς με AIDS την απόφαση του νέου προσωρινού Προέδρου της Νότιας Αφρικής, Γκαλέμα Μοτλάντε, να μην ξανακάνει υπουργό Υγείας την Μάντο Τσαμπαλάλα -Μσιμάνγκ, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων πρεσβεύοντας ότι το σκόρδο και τα παντζάρια είναι η καλύτερη «θεραπεία» κατά του AIDS...

ΒΙΕΝΝΗ.-- Το Μπουρούντι έγινε χτες η 145η χώρα που επικύρωσε χτες τη διεθνή συμφωνία για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον εννιά άτομα απανθρακώθηκαν, όταν φωτιά εκδηλώθηκε σε πορθμείο που μετέφερε περίπου 60 επιβάτες, ενώ έπλεε ανοιχτά των νησιών Μολούκας στην ανατολική Ινδονησία.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ (γνωστός για τη φιλοσκοπιανή στάση του στο θέμα του ονόματος και την προώθηση ιμπεριαλιστικών πολιτικών στα Βαλκάνια...), έφθασε χτες στα Σκόπια αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ