Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝ. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Διεκδίκησαν τιμές επιβίωσης

Αξιοπρεπείς τιμές στα προϊόντα τους διεκδίκησαν αγωνιστικά οι αγρότες της Ανατολικής Φθιώτιδας, στην πλειοψηφία τους ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι - ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων, του δήμου Πελασγίας, του Δήμου Εχιναίων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ανατολικής Φθιώτιδας - πραγματοποίησαν προχτές συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, οι πρόεδροι των δύο Αγροτικών Συλλόγων Γιάννης Μαρούλης και Γιώργος Νικολάου, επισήμαναν τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και της ΕΕ, για την ακολουθούμενη πολιτική. Επίσης, κάλεσαν τους αγρότες της περιοχής να αντισταθούν στην πολιτική που τους ξεκληρίζει και να συντονίσουν τον αγώνα τους με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες. Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα και το επόμενο διάστημα να γίνουν συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά, με κορύφωση μεγάλη συγκέντρωση στην πόλη της Λαμίας.

Στο ψήφισμα περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλα τα εξής αιτήματα:

  • Τιμή για την πράσινη ελιά 200 κομμάτια 1 ευρώ/κιλό και αντίστοιχα στη μαύρη ελιά 1,60 ευρώ/κιλό. Για το λάδι ο «άσσος» 3 ευρώ/κιλό.
  • Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και παράνομων «παρακρατήσεων».
  • Δραστική μείωση του κόστους παραγωγής με εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής, με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, καθώς και των φόρων στο πετρέλαιο, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ, με επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων όπως οι ζωοτροφές κ.ά.
  • Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ