Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Συντονισμένος αγώνας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής

Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων της εταιρείας. Τη στήριξη του ΚΚΕ μετέφερε ο Γ. Μαυρίκος

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στην ΟΑ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στην ΟΑ
Ο αγώνας σας θα πρέπει να αποκτήσει περιεχόμενο που θα χτυπά την καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Ο αγώνας αυτός απαιτεί το συντονισμό και με άλλους κλάδους. Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον αγώνα σας και δηλώνει ότι θα είναι μέχρι τέλους μαζί σας.

Τα παραπάνω επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, που βρέθηκε χτες στο πλευρό των εργαζομένων, κατά τη συγκέντρωσή τους έξω από τη Βουλή και μεταφέροντας τις θέσεις του Κόμματος:

  • Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει και καταδικάζει το σχέδιο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) και την απόλυση των εργαζομένων σ' αυτόν.
  • Τόνισε ότι ο ενιαίος και ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων μπορεί να φέρει νικηφόρα αποτελέσματα και να στραπατσάρει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ομίλου ΟΑ.
  • Σημείωσε πως η ΟΑ μπορούσε και μπορεί να είναι εταιρεία στρατηγικού χαρακτήρα και να παίξει το ρόλο ενός άξονα σε ένα 100% δημόσιο και ενιαίο φορέα μεταφορών, ο οποίος θα συνδυάζει εναέριες, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Με δηλώσεις του μετά τη συγκέντρωση ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε ότι είναι έγκλημα να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΟΑ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι μπορούν να σταματήσουν ή να παρεμποδίσουν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΟΑ, που έχουν απορρίψει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ομίλου, συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από τα γραφεία της διοίκησης της εταιρείας στη λεωφ. Συγγρού και στη συνέχεια έκαναν πορεία στη Βουλή, όπου και παρέμειναν συγκεντρωμένοι για περίπου μια ώρα. Η χτεσινή κινητοποίηση είχε ως αιχμή την ψήφιση της τροπολογίας για την εκκαθάριση δημόσιων επιχειρήσεων. Ωστόσο, στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΟΑ βρίσκεται συνολικά το σχέδιο κυβέρνησης - ΕΕ, το οποίο έχουν απορρίψει σε μαζικές γενικές τους συνελεύσεις όλοι οι κλάδοι εργαζομένων.

Στο μεταξύ δίωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ. πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αντιδρώντας στην τροπολογία.

Σε χτεσινή σύσκεψη που συγκάλεσαν στην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΟΣΠΑ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών κέντρων περιοχών όπου υπάρχουν αεροδρόμια, αποφασίστηκε η συμμετοχή των εργαζομένων της ΟΑ στις 24ωρες απεργίες στις ΔΕΚΟ, υπό την κάλυψη της ΓΣΕΕ για τις 8 και 21 Οκτώβρη. Αποφασίστηκαν, επίσης, εκστρατεία ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και του επιβατικού κοινού, καθώς και διάφορες άλλες συγκεντρώσεις σε χώρους αεροδρομίων. Σίγουρα οι αποφάσεις αυτές των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΟΣΠΑ είναι αναντίστοιχες με την αγωνιστική διάθεση που εκφράζουν οι εργαζόμενοι. Είναι πίσω από τις ανάγκες που έχει σήμερα ο αγώνας των εργαζομένων στην ΟΑ, ενάντια στην προωθούμενη πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ομίλου.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ καταγγέλλουν ότι για μια ακόμα φορά οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΟΣΠΑ επί της ουσίας ταυτίζονται με τις επιδιώξεις της ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ. Επισημαίνουν ότι συσκέψεις, ενημερωτικές καμπάνιες, συγκεντρώσεις κλπ. δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Αντίθετα, αποτέλεσμα μπορούν να φέρουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο. Οι αγώνες που θα έρχονται σε σύγκρουση με την προωθούμενη αντιλαϊκή πολιτική, οι αγώνες που θα κάνουν υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων της ΟΑ, αλλά όλου του ελληνικού λαού, την υπεράσπιση της δημόσιας ΟΑ και των συμφερόντων των εργαζομένων.

  • Το επιχειρούμενο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του ομίλου της ΟΑ αλλά και συνολικά των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ