Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
«Λύσεις» ασπιρίνες

«Λύση» σε ένα πραγματικά σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα θεωρεί ότι δίνει η Νομαρχία Αθηνών, η οποία αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τους δήμους της χωρικής αρμοδιότητάς της, με ένα εκατομμύριο ευρώ, για την κατασκευή παιδικών σταθμών. Οι δαπάνες εξοπλισμού και λειτουργίας των σταθμών που θα γίνουν, θα βαρύνουν τους ίδιους τους δήμους, οι οποίοι μπροστά στην ελλιπή κρατική χρηματοδότηση έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ επιβολής και αύξησης των τροφείων, που φτάνουν μέχρι και τα 500 ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για μια αποσπασματική ενέργεια της Νομαρχίας, η οποία ακόμη κι αν δεχτούμε ότι θα οδηγήσει στην κατασκευή κάποιων παιδικών σταθμών, στην πραγματικότητα διαιωνίζει και παγιοποιεί την υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση, που μεταφέρει την ευθύνη και υποχρέωση του κράτους για τη δημιουργία και λειτουργία παιδικών σταθμών, στην όλο και μεγαλύτερη επιβάρυνση των δημοτικών προϋπολογισμών και την οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών.

Παράλληλα, επικροτεί την κυρίαρχη πολιτική που θέλει τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής, κάτι που ξεκίνησε με τη μεταφορά των κρατικών παιδικών σταθμών στους δήμους, χωρίς καν τους αντίστοιχους πόρους. Μεταφορά με την οποία συμφώνησαν και οι δυνάμεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στην Αυτοδιοίκηση, υπερθεματίζοντας να ασκείται η κοινωνική πολιτική, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με ημερομηνία λήξης, από τους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ