Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περίσσεψαν τα «κούφια λόγια» κι ο κοσμοπολιτισμός

Πέρα και μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των μεταναστών και των οικογενειών τους, χωρίς καμία αναφορά στις αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση, στις πολιτικές που έρχονται να συμπληρώσουν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων με την άγρια καταστολή και την πιο στυγνή εκμετάλλευση, κινήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Μεταναστευτικών Κοινοτήτων, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τη δημοτική αρχή Βύρωνα και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (ΕΦΜ) από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στο Βύρωνα.

Δε θα μπορούσε να ισχύει τίποτα διαφορετικό για ένα φεστιβάλ με χορηγό την ίδια την κυβέρνηση, τα υπουργεία Μεταφορών, Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, την ΤΕΔΚΝΑ και τον ΟΠΑΠ, και τη συμμετοχή σύσσωμων των πολιτικών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, της συμβιβασμένης εργοδοτικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), αλλά και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που άλλοι συνειδητά και άλλοι εκ των πραγμάτων, στηρίζουν τις πολιτικές της καταστολής και της επιλεκτικής - χρήσιμης για το κεφάλαιο - μετανάστευσης της ΕΕ.

Ετσι, φανερώνοντας και σε αυτή την περίπτωση, ότι αυτά που τους ενώνουν είναι τα κύρια, ενώ τους χωρίζουν δευτερεύοντα, την Παρασκευή το βράδυ χαιρέτισαν την έναρξη των εκδηλώσεων ο Θ. Κασίμης, εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών, ο αντινομάρχης Αθηνών Ι. Προμπονάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός, ο Μ. Μοαβία, συντονιστής του ΕΦΜ, και ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς, ενώ παρευρέθηκε ο Π. Τριγάζης, μέλος της ΠΓ του Συνασπισμού. Τα «κούφια λόγια» και οι κοσμοπολίτικες αναλύσεις περίσσεψαν, αποτελώντας μια μεγάλη πρόκληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ