Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Καταστροφικοί σεισμοί στην Ασία

ΜΠΙΣΚΕΚ - ΛΑΣΑ - ΠΕΚΙΝΟ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 Ρίχτερ συγκλόνισε την Κυριακή το Κιργιστάν, καταστρέφοντας ολοσχερώς το χωριό Νούρα, που βρίσκεται στα σύνορα με την Κίνα, και σκοτώνοντας τουλάχιστον 72 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή ανάμεσα στο Κιργιστάν, στο Τατζικιστάν και στο Ουζμπεκιστάν.

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ, έπληξε και το Θιβέτ, σε μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 84 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας Λάσα, ενώ περίπου 15 λεπτά αργότερα ακολούθησε νέος σεισμός 5,1 βαθμών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι νεκροί ξεπερνούν τους 30, ενώ πολλά σπίτια και κτίρια κατέρρευσαν, κοντά στο επίκεντρο του Νταμζούνγκ.

Ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν, επίσης στο Αφγανιστάν και στην Κίνα. Στο Αφγανιστάν η δόνηση ήταν της τάξης των 6 Ρίχτερ, στα κεντρικά της χώρας, χωρίς να δίνονται πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Στην Κίνα ο Εγκέλαδος χτύπησε με 5,7 Ρίχτερ, έπληξε την περιοχή κοντά στα δυτικά σύνορα της Κίνας με το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν, χωρίς επίσης να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ