Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
«Αγκάθι» οι μειονότητες στον εκλογικό νόμο

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Με διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, και κυρίως στην πρωτεύουσα, πιέζουν οι Χριστιανοί όλων των δογμάτων προκειμένου να επανενταχθεί στον εκλογικό νόμο για τις τοπικές εκλογές, ειδικό άρθρο που θα διασφαλίζει, με ποσοστώσεις, την εκπροσώπηση των μειονοτήτων στα τοπικά συμβούλια. Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, αλλά η ανησυχία των μειονοτήτων παραμένει έκδηλη, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Μάλικι ότι θ' αντιμετωπιστεί δίκαια και έγκαιρα.

Κατά τα άλλα, σύγχυση επικρατούσε μέχρι το απόγευμα για το τι ακριβώς συνέβη στη Μοσούλη. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια επιδρομής σε σπίτι όπου αναζητούσε ύποπτο ισλαμιστή εξτρεμιστή, αυτός ζωσμένος με εκρηκτικά εξερράγη, σκοτώνοντας 10 άτομα της οικογένειας που κατοικούσε εκεί. Ιρακινές πηγές υποστήριζαν ότι οι 10 (μεταξύ των οποίων γυναικόπαιδα) σκοτώθηκαν από τους Αμερικανούς στρατιώτες από «λάθος».

Κάποιου είδους «λάθος», είτε σε μηχανικό είτε σε ανθρώπινο επίπεδο αναζητούν οι κατοχικές δυνάμεις και πίσω από τη συντριβή δύο αμερικανικών ελικοπτέρων «Μπλακ Χοκ», αργά το βράδυ της Κυριακής στη Βαγδάτη, την ώρα που προσγειώνονταν. Κατά τη συντριβή, που προκλήθηκε από ελαφρά σύγκρουση, σκοτώθηκε ένας Ιρακινός στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι δύο, όπως και τρεις Αμερικανοί συνάδελφοί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ