Τρίτη 7 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
Δυνάμεις ταχείας επέμβασης συγκροτεί η Ρωσία

Οπως γράφει η εφημερίδα «Ροσίσκαγια Γκαζέτα», η Ρωσία θα προχωρήσει στη συγκρότηση δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Θα πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για στρατιωτικές δυνάμεις που θα είναι έτοιμες με την πρώτη εντολή να δώσουν μάχη σε οποιοδήποτε σημείο, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο κι έξω απ' τα σύνορά της.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Θα πρόκειται για την πρωτοπορία του ρωσικού στρατού σε διευρυμένους πολέμους, ενώ στην περίπτωση των μικρών συγκρούσεων οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης θα παίξουν το ρόλο της ισχυρής γροθιάς, που θα είναι ικανή να σωφρονίσει κάθε εισβολέα ή να ανατρέψει κάθε τρομοκρατική επέμβαση».

Το πιο πιθανόν είναι οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης να συνδέονται γεωγραφικά με συγκεκριμένες περιφέρειες της Ρωσίας, καθώς και τις χώρες της ΚΑΚ. Ή όπως λένε οι στρατηγοί «να συνδέονται με στρατηγικές κατευθύνσεις». Η δημιουργία δυνάμεων ταχείας επέμβασης, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους στρατιωτικούς κύκλους, αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο του «διευρυμένου προγράμματος ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι το 2020», που ενέκρινε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ρωσίας.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ