Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προβλήματα στα σχολεία της Ν. Ιωνίας Μαγνησίας

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια όπου στεγάζονται το 1ο ΤΕΕ - 4ο ΤΕΕ - 1ο ΙΕΚ και 2ο ΤΕΕ - 1ο ΣΕΚ στο Δήμο Ν. Ιωνίας, στο Νομό Μαγνησίας, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πατάκης, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

Οι κομμουνιστές βουλευτές επισημαίνουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική σκληρής λιτότητας δεν ήταν δυνατόν να μην πλήξει και την Παιδεία και προπαντός τον τομέα της κτιριακής υποδομής των σχολείων, κύρια εκείνων όπου στεγάζονται μαθητές των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων.

Συγκεκριμένα, τα δύο από μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα του Νομού Μαγνησίας, το 1ο ΤΕΕ, 4ο ΤΕΕ, 1ο ΙΕΚ και 2ο ΤΕΕ - 1ο ΣΕΚ, που λειτουργούν στη Ν. Ιωνία, αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα, τα οποία εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών:

Από την έλλειψη στεγάνωσης (2ο ΤΕΕ - 1ο ΣΕΚ) το κτίριο «κολυμπάει» στην υγρασία, με αποτέλεσμα να επέλθει διάβρωση του οπλισμού των πλακών και των δαπέδων, να υπάρχουν επανειλημμένα αποκολλήσεις μεγάλων τμημάτων του επιχρίσματος της οροφής, να είναι μεγάλη η απειλή ηλεκτροπληξίας από τις διερχόμενες καλωδιώσεις και τα φωτιστικά σώματα. Αρκετά εργαστήρια να έχουν αχρηστευτεί λόγω της έντονης διαρροής νερού από τους αρμούς του σκυροδέματος με τα διαφωτιστικά ανοίγματα (κουπόλες). Οι τουαλέτες αρρένων και θηλέων παραμένουν ακόμη κοινές (επικοινωνούν με ενιαίο προθάλαμο) και αρκετές πόρτες των WC είναι κατεστραμμένες. Οι τοίχοι έχουν χάσει το χρώμα τους λόγω της υγρασίας και της πολύχρονης απουσίας επέμβασης - συντήρησης και βαψίματος των αιθουσών και των κουφωμάτων. Τέλος οι αίθουσες του συγκροτήματος που στεγάζει 1.500 παιδιά από όλο το νομό δεν επαρκούν, ενώ στερείται και κυλικείου.

Μαθητές, γονείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζεται στην Ερώτηση, αισθάνονται ως εμπαιγμό τη χρηματοδότηση των 30 εκατομμυρίων δραχμών για τις επισκευές και συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος, όταν για τις στοιχειώδεις επεμβάσεις η τεχνική μελέτη της υπηρεσίας του Δήμου Ν. Ιωνίας ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια δραχμές.

Υπάρχει άμεση ανάγκη αποκατάστασης των φθορών και ζημιών του εν λόγω συγκροτήματος (επισκευές, συντήρηση και πρόσθετες εργασίες) ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το σχολικό συγκρότημα. Επίσης και το κτίριο που στεγάζει το 1ο και 4ο ΤΕΕ καθώς και το 1ο ΙΕΚ έχει σοβαρά προβλήματα. Απαιτείται να παρθούν άμεσα μέτρα για την επισκευή του Γυμναστηρίου, αντικατάσταση των κουφωμάτων, επισκευή φερόντων στοιχείων σκυροδέματος, στεγάνωση οροφής, αντικατάσταση συλλέκτη και δοχείων διαστολής, αποπεράτωση κτιρίου εργαστηρίων και χρωματισμού κ.ά.

  • Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα σκοπεύει να πάρει, ώστε να αποκατασταθούν οι υπάρχουσες ελλείψεις και φθορές του 2ου ΤΕΕ και 1ου ΣΕΚ, με δεδομένο ότι ο δήμος δεν είναι σε θέση να σηκώσει αυτό το οικονομικό βάρος;
  • Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα εξίσου σοβαρά προβλήματα συντήρησης, επισκευής και άλλα του 1ου ΤΕΕ - 4ου ΤΕΕ - 1ου ΙΕΚ, όπου στεγάζονται περίπου 1.500 μαθητές;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ