Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΝΕΟΚΕΜ»: Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Λάτσιο Εγκαυμάτων ο 47χρονος Σωτήρης Μπλέσης, ο οποίος στις 15 Σεπτέμβρη λαμπάδιασε στην κυριολεξία, ύστερα από έκρηξη στο μηχάνημα όπου δούλευε στην επιχείρηση «ΝΕΟΚΕΜ» στο Κορωπί. Συνάδελφοί του απευθύνουν επείγουσα έκκληση για αίμα.

«ΜΕΤΡΟ»: Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη Παρασκευή και για μια βδομάδα, προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της εταιρείας (ΑΜΕΛ) για παρελκυστική τακτική στην υπογραφή ΣΣΕ για το 2008. Στάσεις εργασίας θα γίνουν: Την Παρασκευή, 17/10, 12 μ. - 4 μ.μ. Το Σάββατο, 18/10, 12.15 π.μ. - 2.15 π.μ. Την Τρίτη, 21 Οκτώβρη, 5 π.μ. - 7 π.μ. και 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Την Τετάρτη, 22/10, 12 μ. - 4 μ.μ. Την Παρασκευή, 24/10 και το Σάββατο, 25/10, 12.15 π.μ. - 2.15 π.μ. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό καταγγέλλει επίσης ότι η διοίκηση της εταιρείας αρνείται να εφαρμόσει άρθρο της προηγούμενης ΕΣΣΕ (2006 - 2007), που επιβάλλει την αναδιάρθρωση και επικαιροποίηση του μισθολογίου.

«ALEX PACK»: Συγκέντρωση για την ανάκληση της απόλυσης συνδικαλίστριας (την περασμένη Παρασκευή), που εργαζόταν στο κατάστημα «Alex Pack» στο Αγρίνιο, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα, έξω από το κατάστημα, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων της περιοχής.

«ΑΤΤΙΚΟΝ»: Σε νέο συμβολικό κλείσιμο της πύλης του νοσοκομείου προχωρούν και σήμερα - όπως και χτες - οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν», συνεχίζοντας της κινητοποιήσεις τους για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών του προσωπικού. Ηδη, βρίσκονται σε αναστολή της λειτουργίας τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά ιατρεία επ' αόριστον, ενώ οι γιατροί και οι εργαζόμενοι κλείνουν και το ταμείο των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά.

ΟΜΥΛΕ: Στάση εργασίας αύριο Τετάρτη, 8 μ.μ. - 12 μ. και συγκέντρωση στις 9 μ.μ. στο κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ ΑΕ, την ώρα που έχει προγραμματιστεί η νέα συνεδρίαση της διοίκησης για την έγκριση της σύμβασης παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στην κινεζική πολυεθνική «Cosco», αποφάσισαν χτες οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Φαρμακοποιών καλεί τους φαρμακοποιούς να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή απεργία που αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ). Καλεί τους φαρμακοποιούς στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ανήμερα της απεργίας, στις 9 π.μ., έξω απ' το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Κοραή και Σταδίου). Οσο αφορά στο άρθρο 35 του φορολογικού νόμου για την έκπτωση 3%, που ξεκινά από την 1.1.2009, η «Πανεπιστημονική» υπογραμμίζει ότι δεν επιδέχεται ούτε βελτίωση, ούτε τροποποίηση και χρειάζεται η απόσυρσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ