Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Στον αγώνα οι δάσκαλοι

Από την καταστολή του αγώνα των δασκάλων στην επαρχία Μορέλος του Μεξικού
Από την καταστολή του αγώνα των δασκάλων στην επαρχία Μορέλος του Μεξικού
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Το Εθνικό Συντονιστικό των Εργαζομένων στην Εκπαίδευση (CNTE) συνεχίζει για δεύτερη βδομάδα την κατάληψη του περιβάλλοντα χώρου του υπουργείου Παιδείας της χώρας, κατάληψη που αποτελεί κλιμάκωση της απεργιακής του κινητοποίησης που ήδη διαρκεί 57 μέρες.

Οι δάσκαλοι και εργαζόμενοι απεργούν και διαμαρτύρονται για το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση «Συμμαχία για την ποιότητα της Παιδείας» (ACE), που ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα για την άλωση και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και αποψιλώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ εκπρόσωποι του Συντονιστικού τόνισαν ότι οι γραμμές της κατάληψης ενισχύθηκαν από εκπροσώπους από αρκετές διοικητικές περιφέρειες.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού κατήγγειλαν την καταστολή όχι μόνο ενάντια σε απεργούς και δασκάλους που απορρίπτουν το ACE, αλλά και σε γονείς που στηρίζουν τον αγώνα των δασκάλων. Μάλιστα, με ανακοίνωσή του, το Κόμμα των Κομμουνιστών του Μεξικού κατήγγειλε την άγρια καταστολή του αγώνα των δασκάλων στην πόλη Μορέλος, στις 8 και 9 Οκτώβρη. Αναφέρει ότι μονάδες του στρατού και της αστυνομίας επιτέθηκαν και με ελικόπτερα ενάντια σε διαδηλωτές απεργούς στο Μορέλος, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 100 δάσκαλοι και διαδηλωτές να συλληφθούν και να τραυματιστούν. Η δε αγριότητα της επίθεσης, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, θυμίζει την καταστολή του αγώνα των δασκάλων και του ΑΡΡΟ, στην Οαχάκα, τρία χρόνια πριν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ