Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Δεκάδες νεκροί

Η όψη της κατοχής

Associated Press

Η όψη της κατοχής
ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Εντείνονται οι συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, με τα κατοχικά αμερικανο-ΝΑΤΟικά στρατεύματα να ανακοινώνουν πάνω από 65 νεκρούς Ταλιμπάν κατά το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη της Χελμάντ, «αφγανικές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις σκότωσαν στη διάρκεια της νύχτας (σ.σ. του Σαββάτου) 65 Ταλιμπάν κοντά στην πρωτεύουσα Λάσκαρ Γκαχ, της νότιας επαρχίας Χελμάντ», ενώ μεταξύ των νεκρών αναφέρεται και ο αρχηγός της ομάδας των ενόπλων Ταλιμπάν, ο μουλάς Κουντρατούλαχ.

Σύμφωνα με τους κατοχικούς, κατά τις αεροπορικές επιδρομές δεν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των αμάχων ή των κατοχικών δυνάμεων, ενώ η επιχείρηση αυτή «απέτρεψε» σχεδιαζόμενη επιχείρηση των Ταλιμπάν στο Λάσκαρ Γκαχ.

Παράλληλα, έξι άμαχοι έχασαν χτες τη ζωή τους σε έκρηξη βόμβας στην επαρχία Γκάζι, ενώ ακόμα μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν και δύο ακόμη παιδιά τραυματίστηκαν, σε επίθεση με ρουκέτα στην ίδια επαρχία.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ προσπαθούν να κατανοήσουν τις αφγανικές φυλές, προκειμένου να πετύχουν «καλύτερα αποτελέσματα στον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν», αναθέτοντας τη μελέτη τους σε ειδικούς ανθρωπολόγους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ