Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
«Ο καπιταλισμός δε δίνει λύσεις στους λαούς»

ΑΒΑΝΑ.--

Με ένα νέο άρθρο στο πλαίσιο των «Στοχασμών» του με τον τίτλο «Ο νόμος της ζούγκλας», ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, σημειώνει ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος προκαλεί, τονίζοντας πως η σημερινή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση έρχεται λίγες μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σ' αυτές, «οι υποψήφιοι των δύο βασικών κομμάτων επιχειρούν να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι μπορούν να εγγυηθούν την ευεξία (...) χωρίς ωστόσο καμία πρόθεση να προχωρήσουν σε πραγματικές αλλαγές». Σημειώνει επίσης το γεγονός ότι ο ρατσισμός είναι βαθιά ριζωμένος στις ΗΠΑ και ότι οι λευκοί δε θα μπορέσουν εύκολα να αποδεχτούν να εγκατασταθεί μια οικογένεια μαύρων στο Λευκό Οίκο, ενώ σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αναφέρει ότι ο ίδιος έχει ομολογήσει πως δε γνωρίζει τίποτα σε ό,τι αφορά στα οικονομικά, ενώ το ζήτημα της υγείας και της ηλικίας του παραμένει ανοιχτό.

Ο Φιντέλ Κάστρο υπογραμμίζει επίσης ότι δε θα πρέπει να υπάρξουν «αυταπάτες» καθώς «μόλις ομαλοποιηθούν οι τραπεζικές δραστηριότητες και συναλλαγές, οι ιμπεριαλιστές θα δώσουν πίσω τις τράπεζες στις ιδιωτικές επιχειρήσεις (...). Οι λαοί πάντα πληρώνουν το λογαριασμό».

Καταλήγοντας ο Κουβανός ηγέτης σημειώνει: «Η σημερινή κρίση και τα απάνθρωπα μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να σώσει τον εαυτό της θα φέρουν περισσότερο πληθωρισμό, μεγαλύτερη υποτίμηση των εθνικών νομισμάτων, περισσότερες απώλειες στις αγορές, χαμηλότερες τιμές για εξαγωγές και περισσότερη ανισότητα στις συναλλαγές. Αλλά θα φέρουν επίσης στους λαούς μια καλύτερη κατανόηση της αλήθειας, περισσότερη συνειδητοποίηση, μεγαλύτερη επαναστατικότητα και περισσότερες επαναστάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ