Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διαφήμιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

«Βήμα» δημιουργίας εντυπώσεων με διάχυτη την απεγνωσμένη προσπάθεια της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να πείσει για το «έργο» της και τις παροχές της προς τους φοιτητές, αποτέλεσε για άλλη μια φορά η ετήσια «φιέστα» υποδοχής πρωτοετών φοιτητών που οργάνωσε χτες το πρωί η διοίκηση του Ιδρύματος.

Η πρυτανεία δήλωσε μεταξύ άλλων περήφανη για τη φοιτητική μέριμνα(!) όταν οι φοιτητικές εστίες καλύπτουν μόνο το 9% των - 15.000 συνολικά - φοιτητών, οι οποίοι εξωθούνται στα νοίκια, καταβάλλοντας επιπλέον ποσά για βιβλία, σημειώσεις και συγκοινωνία. Σύμφωνος με την πολιτική εισβολής των ιδιωτών μέσα στα πανεπιστήμια, ο πρύτανης Γιάννης Γεροθανάσης διαφήμισε τις ενέργειες της διοίκησης για χορήγηση υποτροφιών από το Ιδρυμα Λάτση, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων, την «Ιντεραμέρικαν», με στόχο στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος να εισβάλουν και η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκρινε δε, ως όρο, την εσωτερική αξιολόγηση για να προχωρήσει η δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων σε τμήματα και κάλεσε τους φοιτητές να συμμετέχουν στα προγράμματα «ΕΡΑΣΜΟΣ» το οποίο «είναι συνυπεύθυνο, όπως είπε, για το ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων».

Η ΠΚΣ με τη δυναμική της παρουσία και με βροχή συνθημάτων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάλεσε τους φοιτητές να μην «τσιμπήσουν», να μη δείξουν καμία ανοχή στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζουν οι εγχώριοι υποστηρικτές της ΕΕ, αλλά να παλέψουν για πτυχία άξια που θα οδηγούν σε μόνιμη εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ