Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Υποπτοι καταλογισμοί στη δημοτική αρχή...

Αποδέκτης λιβελογραφημάτων εκ μέρους εκπροσώπων των γονιών του 10ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας, έγινε πρόσφατα η δημοτική αρχή της πόλης. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή Νίκαιας ξεκαθαρίζει ότι προωθεί αμέσως στις Σχολικές Επιτροπές όλα τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης για τις δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων. Αυτό δε γινόταν με την προκάτοχο δημοτική αρχή και δε γίνεται ακόμα και σήμερα στους περισσότερους δήμους της χώρας. Ετσι, η 18η Σχολική Επιτροπή των 10ου και 22ου Δημοτικών Σχολείων έχει αυτή τη στιγμή στο ταμείο της 43.000 ευρώ, όμως - όπως αφήνει να εννοηθεί η δημοτική αρχή - δεν αξιοποιούνται για τη βελτίωση των υποδομών των σχολείων. Για παράδειγμα, οι προσπάθειες της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και του ίδιου του αντιδημάρχου να βαφτεί το σχολείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς προσέκρουσαν σε αντιθέσεις...

Οταν συγκλήθηκε συνέλευση των γονιών με θέμα την άσχημη κατάσταση του διδακτηρίου, δεν κλήθηκαν οι αρμόδιοι εκ μέρους του δήμου. Το σχολείο εξακολουθεί να παραμένει σε άσχημη κατάσταση, ενώ τα χρήματα, με φροντίδα του δήμου, υπάρχουν τόσο για το βάψιμο όσο και για τη σωστή ύδρευση.

Παράλληλα, ο Δήμος Νίκαιας έχει εντάξει σε πρόγραμμα αναμόρφωσης 5 σχολικές μονάδες, ανάμεσά τους και το 10ο Δημοτικό Σχολείο, για το οποίο προγραμματίζονται μεγάλες παρεμβάσεις στη στέγη και στις τουαλέτες. Μάλιστα, ήδη άρχισε προγραμματισμένη παρέμβαση από τα συνεργεία του δήμου στη στέγη του σχολείου για προσωρινή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι δήμος και γονείς είναι από την ίδια πλευρά και όχι απέναντι, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης των χρημάτων της Σχολικής Επιτροπής για τα πιο επείγοντα προβλήματα και κοινού αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ