Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Αγωνιστικές «κυψέλες» σε κάθε γωνιά της χώρας

Πολύμορφες δραστηριότητες οργανώνονται στα σχολεία με ορίζοντα τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις στις 21 Οκτώβρη

Τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια στις 21 Οκτώβρη συζητούν σε όλη τη χώρα οι μαθητές, οι οποίοι οργανώνουν πολύμορφα τον αγώνα τους. Πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις και συζητούν πολύμορφες κινητοποιήσεις στους δήμους, στις γειτονιές, στα σχολεία. Ηδη, 20 σχολεία στην Αθήνα, με αποφάσεις των 15μελών τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα για συμμετοχή στην πανεργατική κινητοποίηση στις 21 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10 το πρωί.

Μπροστά στην οργή των μαθητών που εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές διεργασίες που συντελούνται στα σχολεία σε όλη τη χώρα, το σύστημα φαίνεται πως σπεύδει να πάρει προληπτικά μέτρα. Στην Κέρκυρα, για παράδειγμα, αποφασίστηκε να καθιερωθεί κάρτα εισόδου των μαθητών στα σχολεία, ενώ στο 2ο Λύκειο Βύρωνα εφαρμόστηκε η «δοκιμασμένη τακτική» της απειλής για περικοπή εκδρομών, με το σύλλογο καθηγητών να αποφασίζει, προληπτικά, ότι αν χαθεί έστω και μια ώρα μαθήματος δε θα γίνουν οι εκδρομές...

Στη Β. Ελλάδα

Συνέχισαν και χτες τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές πολλών σχολείων της Μακεδονίας και Θράκης. Σε μαθητική κινητοποίηση στις 21 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και σε πολύμορφες κινητοποιήσεις αύριο 16 Οκτώβρη.

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες στην Κοζάνη οι μαθητές του 1ου Ενιαίου Λυκείου που βρίσκεται ήδη σε κατάληψη. Επίσης σε κατάληψη είναι το Ενιαίο Λύκειο Φιλώτα και το 1ο ΕΛ Πτολεμαΐδας. Στη Φλώρινα συνεδρίασε το Συντονιστικό των μαθητών και αποφάσισε τη διοργάνωση συναυλίας την Παρασκευή, στις 8 μ.μ. στο Πάρκο, καθώς και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στις 21 Οκτώβρη.

Το συντονιστικό των μαθητών στην Κατερίνη αποφάσισε συγκέντρωση και συναυλία την Παρασκευή στις 9.30 το πρωί στην είσοδο του Πάρκου. Τα 15μελή δύο σχολείων της Καβάλας και ενός της Αλεξανδρούπολης έχουν αποφασίσει μέχρι τώρα τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στις 21 Οκτώβρη. Στην Καβάλα υπό κατάληψη είναι 6 σχολεία.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Γονέων, τελούν υπό κατάληψη 70 σχολεία.

Στην Καλαμάτα

Δυναμική κινητοποίηση έκαναν χτες μαθητές της Καλαμάτας. Με συνθήματα κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης περνώντας διαδοχικά από το Δημαρχείο, τη Νομαρχία, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Σταματόπουλος, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις, επισείει τον μπαμπούλα της εισαγγελικής παρέμβασης και απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται έξω από τα σχολεία, ώστε να διευκολύνουν... το άνοιγμά τους από τις εισαγγελικές αρχές!

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών και παράλληλα καταγγέλλει «τις ενέργειες και προσπάθειες τρομοκράτησης μαθητών και εκπαιδευτικών από τον προϊστάμενο Β/βάθμιας εκπαίδευσης» και καλεί τους εκπαιδευτικούς «να αντιδράσουν, να μην υποταχθούν, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτές τις μεθοδεύσεις».

Στη Θεσσαλία

«Φουντώνουν» οι αγωνιστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Θεσσαλίας, καθώς οι μαθητές προετοιμάζονται για τη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση στις 21 Οκτώβρη, στην οποία τους καλούν να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος τα Συντονιστικά Σχολείων των θεσσαλικών νομών. Στο Νομό Λάρισας σε κατάληψη βρίσκονται 13 σχολεία, ενώ σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και πολλά σχολεία στην Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ