Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Αυταρχισμός και εθνικιστικές «κορόνες»

Μαζί με την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δυναμώνει και ο αυταρχισμός στα σχολεία, διαπιστώνει η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ με αφορμή την απαράδεκτη συμπεριφορά καθηγητή στο 1ο Λύκειο Φλώρινας απέναντι στον πρόεδρο του 15μελούς. Με πρόσχημα ότι ο μαθητής δεν είχε μαζί του ένα βιβλίο, αφού τον απείλησε, τον έβγαλε από την τάξη, λέγοντάς τους ότι «εσύ δεν έχεις καμιά δουλειά να έρχεσαι σχολείο»!!

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ «η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά έρχεται αμέσως μετά τις απαξιωτικές και απειλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τις μαθητικές κινητοποιήσεις και, με τις ευλογίες του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος δηλώνει ανοιχτά και απειλητικά προς τους μαθητές ότι «εγώ θα σας δώσω τα κλειδιά του σχολείου να κάνετε κατάληψη, αν στα αιτήματά σας βάλετε ότι "η Μακεδονία είναι ελληνική"»!!

Η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ καλεί γονείς και μαθητές, το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, να αποκρούσουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ