Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΑ
Δεν πέρασε η απόπειρα διαγραφής

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ απέρριψε απόφαση συνδικαλιστών του ΣΥΝ, της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ για διαγραφή κομμουνιστή συνδικαλιστή

Στην προκλητική απόφαση να διαγράψουν από μέλος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας έναν κομμουνιστή συνδικαλιστή κατέληξαν, μετά από πρωτοβουλία του Συνασπισμού, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Η απόφασή τους ανατράπηκε πανηγυρικά από την ίδια τη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ που συνήλθε χτες.

Η απόφαση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ πάρθηκε ομόφωνα από τους συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Στόχος η διαγραφή του εκπαιδευτικού Ανδρέα Γιαννόπουλου, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ. Με πρόσχημα την προσωρινή απόσπαση του συνδικαλιστή σε πολιτική δουλειά, επιδίωξαν να ξεμπερδεύουν με έναν κομμουνιστή που τους είχε μπει στη μύτη! Τους ενοχλούσε η δράση του Ανδρέα Γιαννόπουλου, συνολικά η δράση και παρέμβαση του ΚΚΕ.

Τους ενοχλούσε το γεγονός ότι ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε στον αγώνα που δίνεται αυτήν την περίοδο για να μειωθούν τα τμήματα στις τάξεις από τους 35 και 30 μαθητές στους 20, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τους καθηγητές να κάνουν στοιχειωδώς μάθημα. Τους ενοχλούσε ότι στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κλείσει η πρώτη τάξη του νυχτερινού σχολείου. Τους ενοχλούσε ότι στάθηκε αποφασιστικά δίπλα στους μαθητές που κινητοποιούνται αυτήν την περίοδο. Τους ενοχλεί η αποκάλυψη του ρόλου του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τους ενοχλεί η αποκάλυψη της ταύτισης και των τριών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) σε κεντρικά ζητήματα της πολιτικής. Ενοχλούσε ιδιαίτερα η δράση του κομμουνιστή συνδικαλιστή, τον ΣΥΝ γιατί αποκάλυπτε τον τυχοδιωκτισμό μιας παράταξης που με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έκανε προεδρείο στην ΕΛΜΕ με τη ΝΔ και με κυβέρνηση ΝΔ προεδρείο με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να εμφανίζεται ως αντιπολιτευόμενη δύναμη γενικώς. Τους ενοχλούσε γενικότερα το ξεσκέπασμα του ρόλου που παίζει η διοίκηση της ΕΛΜΕ ενάντια στο εκπαιδευτικό κίνημα και γι' αυτό αποφάσισαν να ξεμπερδεύουν με τον ενοχλητικό κομμουνιστή.

Η αντίδραση του ΠΑΜΕ ήταν άμεση, στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ που έγινε χτες, όπου εκφράστηκε η γενική κατακραυγή των καθηγητών ενάντια σ' αυτήν τη μεθόδευση. Η γενική συνέλευση ανέτρεψε πανηγυρικά την απόφαση της διοίκησης και αρνήθηκε να διαγράψει τον Γιαννόπουλο. Μπροστά στη γενική κατακραυγή, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αναδιπλώθηκαν κι έμειναν μόνοι οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ να επιμένουν στη διαγραφή. Η συνέλευση αρνήθηκε να δικαιώσει τον αντικομμουνισμό τους.

Προσπάθησαν να «θάψουν» την ταξική φωνή

Την προσπάθεια της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Σωτηρίου στην Ανατολική Αττική, να μην κατατεθούν καν στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι της ΕΣΑΚ ΔΕΕ για τις εκλογές αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια που θα γίνουν στις 5 Νοέμβρη, καταγγέλλει η παράταξη. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΣΑΚ ΔΕΕ, η προσπάθεια αποκλεισμού των υποψηφίων της έγινε από την πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου («Παρεμβάσεις»). Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι οποίοι δήθεν κόπτονται για τη δημοκρατία και την επανάσταση (οι Παρεμβάσεις) πρωτοστατούν στην προσπάθεια να θάψουν την ταξική φωνή της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ για να μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτοι σαν συνεταίροι της κεντρικής διοίκησης και του συστήματος. Ας γνωρίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα αφήσουν να περάσουν άλλες τέτοιου είδους πρακτικές και θα τους γυρίσουν την πλάτη μαζικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ