Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
«Τώρα είναι η ώρα για αντεπίθεση»

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές διεργασίες στα σχολεία όλης της χώρας με τους μαθητές, μέσα από διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων και πολύμορφες κινητοποιήσεις, να ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στις 21 του Οκτώβρη. «Τώρα είναι η ώρα για αντεπίθεση!», δηλώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας ξεδιπλώνοντας τα αιτήματα των μαθητών για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, ενιαίο σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Τη στιγμή που οι μαθητές κλιμακώνουν τον αγώνα τους, πληθαίνουν και τα κρούσματα εκφοβισμού τους με διάφορες μορφές.

Εκτός από την Αθήνα οι μαθητές έχουν συγκροτήσει Συντονιστικά Αγώνα σε Πειραιά, Μενίδι, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Κατερίνη, Φλώρινα, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Πτολεμαΐδα, Πάτρα, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Πρέβεζα. Σήμερα και το Σαββατοκύριακο προγραμματίζεται η συγκρότηση Συντονιστικών σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Ηράκλειο Κρήτης, Πύργο, Αρτα, Σέρρες, Κέρκυρα και Χίο.

Συντονιστικά και σχολεία διοργανώνουν πολύμορφες δραστηριότητες. Σήμερα το πρωί, σχολεία της Αγ. Παρασκευής θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων. Στον Πειραιά, μέχρι χτες απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 21 του Οκτώβρη είχαν ήδη πάρει 21 σχολεία ενώ συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά προγραμματίζει συναυλία αύριο, Σάββατο, το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή. Σε κατάληψη βρίσκονταν χτες 19 Γενικά Λύκεια, 4 ΕΠΑΛ, 1 εσπερινό σχολείο και 2 γυμνάσια.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη το Συντονιστικό καλεί σήμερα σε πολύμορφες τοπικές κινητοποιήσεις (γύρω στα 70 σχολεία ήταν χτες βράδυ κλειστά στο νομό Θεσσαλονίκης).

Συναυλία προγραμματίζουν για σήμερα οι μαθητές στη Φλώρινα στο πάρκο στις 8 μ.μ. και στην Κατερίνη στην είσοδο του πάρκου στις 9.30 π.μ.

Χτες, οι μαθητές του Λυκείου στο Ρετζίκι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πεύκων και κατάληψη του σχολείου. Το Σάββατο 18 του Οκτώβρη έχει οριστεί νέα συνεδρίαση του ΣΑΣΘ, και τη Δευτέρα 20 του Οκτώβρη, στις 12 μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συνέντευξη Τύπου.

Για τις 21 του Οκτώβρη έχουν προγραμματιστεί οι εξής μαθητικές συγκεντρώσεις: Στην Αλεξανδρούπολη στις 10 το πρωί στο δημαρχείο καλεί το Συντονιστικό και 5 σχολεία μέχρι στιγμής με αποφάσεις τους. Στην Καβάλα, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία, καλεί το ΣΑΣΚ και με αποφάσεις τους 2 σχολεία. Στην Ξάνθη, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στην Κομοτηνή, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στη Φλώρινα, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία καλεί το ΣΑΣΦ και με απόφασή του το 2ο ΕΛ. Ακόμα, στο Πολύκαστρο Κιλκίς το ΕΛ καλεί σε κινητοποίηση στις 21 του Οκτώβρη.

Σε άλλες πόλεις

Στη Λάρισα, 17 είναι τα σχολεία σε κατάληψη. Στο Βόλο, άλλα 10 σχολεία και στην Καρδίτσα επίσης 10.

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν οι μαθητές του Ενιαίου Λυκείου και του ΕΠΑΛ στη Μύρινα της Λήμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ