Τρίτη 21 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Σύσσωμο το κατεστημένο στηρίζει Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα και όχι τυχαία καθώς όλα τα κέντρα εξουσίας, αλλά και «παράγοντες» στοιχίζονται πίσω από την υποψηφιότητά του... Τελευταία δήλωση υποστήριξης από την πρώην «περιστερά» της κυβέρνησης Τζορτζ Ου. Μπους, τον Κόλιν Πάουελ.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου του Κόλπου και υπουργός Εξωτερικών την πρώτη τετραετία Μπους προσέφερε τη στήριξή του στον Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του NBC «Meet the Press» ότι μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και ότι είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να προωθήσει μετασχηματισμούς.

Ο Ομπάμα προηγείται του Μακέιν με 50% έναντι 44% ανάμεσα σε Αμερικανούς ψηφοφόρους, σύμφωνα με χτεσινή δημοσκόπηση των Reuters/C-SPAN/Zogby. Είναι η πρώτη φορά μετά από 14 ημέρες που ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φτάνει το 50% στην πρόθεση ψήφου.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ομπάμα εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός και προειδοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μισούρι, που την παρακολούθησαν περίπου 100.000, ότι δε χρειάζεται εφησυχασμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ