Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Συγκεντρώσεις σε πέντε πόλεις

Από τη συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Από τη συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Με πέντε απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Αγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη η απεργία και στην Κρήτη. Οι συγκεντρώσεις χαρακτηρίστηκαν από τη ζωντάνια και τον παλμό τόσο των νέων εργαζομένων που συμμετείχαν στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, όσο και εργαζομένων από εργοστάσια και άλλους χώρους, που οι απεργιακές επιτροπές του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί έκλεισαν, περιφρουρώντας την απεργία. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία των μαθητών που με αποφάσεις των σχολείων τους συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στο Ηράκλειο οι ταξικές δυνάμεις, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τις 5.30 πμ περιφρούρησαν την απεργία στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, σε μεγάλα γιαπιά και καταστήματα. Η συγκέντρωση έγινε στις 10 το πρωί στη Νομαρχία. Λίγη ώρα αργότερα τα μπλοκ των μαθητών άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο της συγκέντρωσης, με τους απεργούς να τους υποδέχονται με χειροκροτήματα. Η πορεία κατέληξε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Στα Χανιά η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στις 10 το πρωί στην πλατεία Νέων Καταστημάτων και ακολούθησε πορεία. Από νωρίς το πρωί απεργιακές ομάδες περιφρούρησης βρέθηκαν έξω από τράπεζες και μεγάλα σούπερ μάρκετ καθώς και το Πολυκατάστημα «Χόντος» τα οποία και έκλεισαν. Αντίστοιχα πετυχημένες ήταν οι υπόλοιπες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κρήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ