Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Νέες δυνάμεις στον ταξικό αγώνα

Στην Πρέβεζα
Στην Πρέβεζα
Στα Γιάννενα από νωρίς το πρωί οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης στα «Praktiker» και στη φαρμακαποθήκη «New Farm», σε γιαπιά, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, σπουδαστές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Καραμάνης, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Κέρκυρα σημαντικά, μετρήσιμα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία από τη διευρυνόμενη απήχηση και αναγνώριση της συνεπούς δράσης του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς προέκυψαν από τη συμμετοχή εργαζομένων από νέους χώρους δουλειάς, όπως από την υγεία και τον πολιτισμό. Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης στο ξενοδοχείο «Αίολος». Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κατέβηκαν στο δρόμο. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ διακριτή ήταν η συμμετοχή με «μπλοκ» μαθητών και φοιτητών.

Στο Αγρίνιο, τα γιαπιά και τα εργοτάξια κατασκευής του νέου νοσοκομείου και της Ιονίας Οδού «νέκρωσαν». Το σχολικό συγκρότημα και η οικονομική υπηρεσία του δήμου, όπου παραβρέθηκαν από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έβαλαν «λουκέτο». Στην Αρτα οι προσπάθειες υπονόμευσης του ταξικού περιεχομένου της απεργιακής συγκέντρωσης από τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ με δημιουργία μπλοκ στην κινητοποίηση απέτυχαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων πορεύτηκε για άλλη μια φορά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με έντονη την παρουσία μαθητών από λύκεια και σχολεία της πόλης και σπουδαστών του ΤΕΙ.

Αντίστοιχα δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Λευκάδα και Πρέβεζα με τις ταξικές δυνάμεις να δίνουν τη μάχη της περιφρούρησης από νωρίς το πρωί στον ΟΤΕ και στην ALPHA BANK. Ενώ στην Ηγουμενίτσα οι εργασίες κατασκευής του νέου λιμανιού σταμάτησαν. Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι.


Στα Γιάννενα
Στα Γιάννενα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ