Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ
Τους ξαναχτύπησε η ΔΕΗ

Χωρίς ρεύμα άφησε η ΔΕΗ δύο οικογένειες σεισμοπαθών σε καταυλισμό του Δήμου Αχαρνών τη Δευτέρα, γιατί δεν είχαν πληρώσει το λογαριασμό. Πρόκειται για την τετραμελή οικογένεια του Παύλου Ηλιάδη και την εξαμελή οικογένεια του Κώστα Πακάκη, οι οποίοι έπρεπε να καταβάλουν 65 και 100 χιλιάδες αντίστοιχα.

Οι προαναφερόμενοι έδρασαν σύμφωνα με την απόφαση που είχε λάβει η Συντονιστική Επιτροπή Σεισμοπαθών Μενιδίου να μην πληρωθούν οι λογαριασμοί μέχρι η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης να κάνουν δεκτό το αίτημά τους, δηλαδή να ορίσουν ως τιμή χρέωσης του ρεύματος τις δέκα δραχμές ανά κιλοβατώρα και να μην ισχύει για τους καταυλιζόμενους η κλιμακωτή χρέωση.

Παρόλο που το αίτημα έχει τεθεί πριν το καλοκαίρι, το υπουργείο συνεχίζει να κωφεύει στις αυξημένες ανάγκες των καταυλιζόμενων για ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα και να εξαναγκαστούν οι δύο οικογένειες να πληρώσουν τους λογαριασμούς, καταβάλλοντας μάλιστα 8.000 δραχμές η κάθε μία επιπλέον για την επανασύνδεση. Εκτιμάται ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει να κόβει το ρεύμα σταδιακά σε όσους έχουν αρνηθεί να πληρώσουν του λογαριασμούς, ώστε να μην υπάρξει μαζική αντίδραση και να αναγκάζονται οι σεισμόπληκτοι να καταβάλλουν τα χρήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μάρτη οι σεισμοπαθείς είχαν κληθεί και πάλι να πληρώσουν μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά η μαζική τους αντίδραση ανάγκασε τον τότε υπουργό Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλο να εξαγγείλει τη μείωσή τους κατά 108 χιλιάδες δραχμές. Ο «Ρ» σε σχετικό δημοσίευμα εκείνη την εποχή είχε αναφέρει ότι οι καταυλιζόμενοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος, καθώς η παντελής ανυπαρξία μόνωσης στα κοντέινερ τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ηλεκτρικά σώματα προκειμένου να προφυλαχτούν από το κρύο ή τη ζέστη και επομένως, θα έπρεπε να γίνει αποδεκτό το αίτημα για χαμηλότερη χρέωση ανά κιλοβατώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ