Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Νέα κονδύλια για το «αμαρτωλό» Κέντρο Διαλογής

Νέα κονδύλια αναζητεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΥΜΕ) για το «αμαρτωλό» Κέντρο Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ. Για το Κέντρο αυτό έχουν ήδη δαπανηθεί πολλά δισ. δρχ., αλλά όπως φαίνεται, το πιθάρι δεν έχει πάτο.

Συγκεκριμένα, το ΥΜΕ γνωστοποίησε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, τα προγραμματισμένα έργα των ΕΛΤΑ, για τα οποία κρίνει αναγκαία την ένταξή τους προς χρηματοδότηση στο Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Μια από τις προτάσεις του ΥΜΕ για τα ΕΛΤΑ είναι και η ένταξη του Κέντρου Διαλογής Αττικής. Το υπουργείο ζητά κονδύλια για τη διαμόρφωση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προμήθεια του εξοπλισμού για την πλήρη αυτοματοποίηση της διαλογής των επιστολών.

Θυμίζουμε ότι για την εξαγορά του οικοπέδου με παλαιό κτίσμα, από τον επιχειρηματία Κιολεΐδη, έναντι του τιμήματος των 2,6 δισ. δρχ., ασκήθηκε δίωξη εναντίον της διοίκησης του Ταχυδρομείου για κακουργηματικές πράξεις. Τη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Π. Αγγελόπουλος, ύστερα από πολύμηνη προκαταρκτική έρευνα και ενώ είχαν προηγηθεί σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και παρεμβάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στη Βουλή, οι οποίοι έθεσαν θέμα υπερκοστολόγησης της αξίας του ακινήτου.

Πέρα από τη δίωξη, σήμερα, περίπου ένα χρόνο μετά την εξαγορά, το έργο της κατασκευής του Κέντρου έχει βαλτώσει, ενώ παλαιότερα δημοσιοποιήθηκαν και πληροφορίες ότι προβλεπόμενες κοινοτικές πιστώσεις για το έργο, ύψους περίπου 8,5 δισ. δρχ. χάθηκαν, εξαιτίας των καθυστερήσεων και των δυστοκιών. Και τώρα, έρχεται το ΥΜΕ για να ζητήσει επιπλέον κονδύλια από το Γ` ΚΠΣ.

Σε ό,τι αφορά τις λοιπές προτάσεις του ΥΜΕ ξεχωρίζει το Κέντρο Αεροπορικού Ταχυδρομείου (θέλει να αγοράσει και να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό διαλογής και διακίνησης των ταχυδρομικών αντικειμένων), το Ολοκληρωμένο Σύστημα Επεξεργασίας Εντύπων και το πρόγραμμα «Δράσεις Κατάρτισης Συνδεδεμένες με τις Επενδύσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ