Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Σε συγκρότηση σωματειακής επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ καλεί η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα». Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοέμβρη στις 11 το πρωί, στα γραφεία του ΣΕΤΗΠ στο ΕΚΑ (Μάρνη και Γ΄ Σεπτεμβρίου, 2ος όροφος). Η παράταξη καταγγέλλει την εργοδοτική πλειοψηφία στο ΔΣ του Σωματείου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ που, μπροστά στην ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις, προτείνει στους εργαζόμενους να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους για να αναβληθούν οι απολύσεις για λίγο καιρό.

ΟΠΑΔ: Συνεχίζουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΔ τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Σε συνάντηση που είχε χτες το Σωματείο τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η τελευταία έδωσε μια γενικόλογη και συγκεχυμένη υπόσχεση για ένα οικονομικό αίτημα, ωστόσο η κυβέρνηση δε δεσμεύεται για την πλήρη χρηματοδότηση του αναγκών ΟΠΑΔ, γεγονός που προκαλεί τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους του και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ: Σε κίνδυνο τέθηκε η ζωή τριών λιμενικών, πλήρωμα και οι τρεις 6μετρου πλαστικού σκάφους του Λιμενικού, το οποίο καθώς έπλεε 8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Σερίφου παρουσίασε μεγάλη εισροή υδάτων μετά από μηχανική βλάβη. Συγκεκριμένα, έσπασε η σωλήνα ψύξης των μηχανών. Το σκάφος είχε ξεκινήσει από τη Σέριφο με προορισμό τον Πειραιά προκειμένου να εκτελέσει εργασίες επισκευής. Με άλλα λόγια, ενώ ήταν γνωστό ότι το σκάφος είχε πρόβλημα, ωστόσο δόθηκε άδεια απόπλου. Το απόγευμα και μετά από επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν δύο ελικόπτερα «Σούπερ Πούμα», άλλα σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία, το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Σερίφου.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ: Σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές που συνεχίζονται έως τις 8 του μήνα, καλεί τους εργαζόμενους η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ηλεκτροτεχνιτών» (ΔΑΣΗ). Τα μέλη της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής μπορούν να ψηφίζουν στα γραφεία του Συνδικάτου (Γ΄ Σεπτεμβρίου και Μάρνη - 7ος όροφος), με την αστυνομική ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας, σήμερα από τις 2 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ., αύριο Παρασκευή, 7/11, 8 π.μ. - 8 μ.μ. και μεθαύριο Σάββατο, 8/11, 9 π.μ. - 1 μ.μ.

ΑΛΤΕΚ ΤΕΛΕΚΟΜ: Σε συμβολική κατάληψη των κτιρίων του Ομίλου ΑΛΤΕΚ προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην «ΑΛΤΕΚ Τέλεκομ» (θυγατρική του Ομίλου). Διεκδικούν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας καθώς η «ΑΛΤΕΚ Τέλεκομ» έχει ζητήσει να μπει σε διαδικασία πτώχευσης. Η εργοδοσία απέφυγε - σε συνάντηση που είχαν προχτές - να δεσμευτεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ - όπως καταγγέλλει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του - «άφησαν να εννοηθεί ότι θα παραμείνουμε απλήρωτοι επί 5 ή 6 μήνες, εκβιάζοντάς μας κατ' αυτόν τον τρόπο σε παραίτηση».

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Να συμμετέχουν μαζικά όλοι οι συνταξιούχοι της περιοχής στο συλλαλητήριο που γίνεται στο Εργατικό Κέντρο της Βέροιας στις 14/11 στις 11 το πρωί, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν χτες στη Θεσσαλονίκη στην Περιφερειακή Σύσκεψη ΔΣ των συνταξιουχικών οργανώσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Ομοσπονδιών ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Μετάλλου, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ Δημοσίου και Τυπογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ